Feng shui

tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 33 

Dobro došli, gost
Prijavite se ili registrirajte.    Zaboravili ste lozinku?

HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani
(1 pregleda) (1) Gost
Idi na dnoStranica: 123
TEMA: HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani
HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani prije 1 godinu Karma: 0
Please molim nekoga u pomoč!

Sam se tek upisala na vašoj stranici jer mislim da mi može puno pomoč. Slučajno san naišla na vas i sviđalo mi se kako opisujete te razne teme o Feng Shuiu...

Krečem sa radovima u stanu i bojim se da ču profulati boje i namještanje dnevnog boravka. Pošto tu smo suprug, mali sinčić od 6 mj i ja nebi htijela da napravim nešto što če biti dobro za mene a da škode njima...
Dnevni mi je na jugozapadnoj strani stana koja je na sreću svima nama u pozitivnom smijeru...
Neki su mi rekli da pošto regal je tamne boje a trosjed, dvosjed i fotelja su mi mekane boje bijele kave, da zidove moram pofarbati u svijetle boje kao bijelu, krem, žutu...na nekim knjigama piše da u ovoj sobi idu tople boje kao naranđasta, roza i slično a ja i muž smo pričali o boje breskve ili bijela kava...
Totalno sam u konfuziji.

Molim vas, dali ima ko bi mi mogo pomoči oko te dileme?
U naprijed puno hvala za pomoč
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
Poruka: 43
graphgraph
Korisnik nije na vezi Kliknite ovdje da biste videli profil ovog korisnika
Pol: Žensko Mjesto: Umag Birthday: 01/19
Administrator je onemogućio javni pristup pisanja.

Odg: HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani prije 1 godinu Karma: 4
Hi Stress.ms:) Ako mogu pomoći..... Jugozapad je zemljani sektor. Tu bi trebalo podržati zemlju. Boje zemlje su sve koje si nabrojila pa doista možeš odabrati svaku. Negdje sam čitala da je oker-žuta boja jako moćna kod kineza. Drvo ne bi trebalo biti baš na jugozapadnom dijelu dnevnog boravka (regal, teški kauč.....). Dakle, moje mišljenje bi bilo da na istočni zid dnevnog boravka staviš regal (drvo ide na istok), jugoistok neku lijepu biljku, čisti jugozapad keramiku, zemlju, sve u paru.... sjeverozapadni dio bijele fotelje, sjever možda trosjed...i tako nekako u skladu sa sektorima.
dijana (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 32
graphgraph

Odg: HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani prije 1 godinu Karma: 0
Joj kako sam sretna da mi se netko javio oko toga!

I ja sam mislila tako nešto napraviti jer osječaj je baš bio takav, ali...išla sam izmjeriti zidove i regal mi ne stane na istočni zid...vrata mi tamo smeta...
Eh sad, kako moram gledati smjerove unutar dnevnog? Pročitala sam da sa Ba Guom moram stat na vratima i tamo moram misliti da mi je sjever i ako nije (gleda na istok)...
Ako je tako, jedini cijeli zid mi gleda na sjever (po Ba gua smjerovi zapad), imam ispred vratima na zapadu jedan prozor (jug po Ba Gui) i na jugu drugi prozor (tj istok). Nikako ne stignem staviti namještaj kako bi se moralo izgleda
Tobože imat ću puno svijetla unutra ali po tome što si napisala bojim se da če se nakupiti loših energija
Muči me to što i kaučevi možda neču moč nasloniti na zidove (ako ništa drugo ali jedan če morati izvisiti zbog prozore)
Dali imaš koji dobar savijet za to? I možda isto šta bi mogla staviti pored regala da uništi lošu energiju?
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odg: HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani prije 1 godinu Karma: 4
Hi Stress:)Nekako sam više za kompasnu metodu a ne za ovu prema ulaznim vratima. To me manje zbunjuje:)) a moram priznati da mi metoda po stvarnim stranama svijeta izgleda logičnije. Ne znam što ti reći ako se namještaj ne može uklopiti po stranama svijeta, jedino taj dio nekako neutralizirati:) (Npr;metal reže drvo pa ako imaš dovoljno metalnih elemenata na regalu možda se drvo na jugozapadu neutralizira, još u kombinaciji s "vatrom"....)U feng shuiu ima tako puno kombinacija da se sve može:)
dijana (Korisnik)
Junior Boarder
Poruka: 32
graphgraph

Ciao Dijana!
Hvala na trudu, pokušat ću se nekako izvuć...kao što si rekla probat ću neutralizirati ono što se neutralizirati da...na žalost još jedno 5 godina moram držati te zidove a poslije če biti po mom... tako da ću pokušati sa arhitektom koji če raditi na kuču nekako nacrtati plan stana po feng shui-u kolko če se dat napraviti...
Nego imam jedno pitanje ako je moguče...
Stan mi je pravilnog oblika ali na jugu imam malu terasicu a na sjever, izvan stana, stepenice koje vode do jedne sobe koje su mi na istom katu na sjeveroistočnu stranu i za 5 god če mi biti kao stepenice do moja vrata ali sada se rijetko koriste....
To sve bi se smatralo kao manjka sektora ili sektor obogačen?
Znam da sam komplicirana ali sva ta stvar sa feng shui-om me malo zbunila a htijela bi unositi malo ravnoteže i sreče u mojoj novopečenoj familiji...

Nadam se da te ne maltretiram...
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Odg: HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani prije 1 godinu Karma: -2
Pozdrav Stress.ms
u principu @dijana je lijepo opisala kako neutralizirati drvo u sektoru zemlje, znači mali metalni predmeti mogu neutralizirati velike drvene elemente....
Što se tiče izbočina ili udubina u Feng shuiu, ako je izbočina po širini manja od 50 posto ukupne dužine strane kuće- to je izbočina.
U zavisnosti od sektora u kojem se nalazi ili pojačava ili neutralizira energiju ili nema utjecaja na cjelokupnu FS 'sliku'.
U svakom slučaju bilo bi dobro nacrtati tlocrt i objaviti ga u kategoriju tlocrti, jer je ovako gotovo nemoguće izvuući bilo koji ozbiljniji zaključak.
Tlocr se može rukom nacrtati i uslikati 'digitalcem', normalno s ucrtanim smjerom sjever-jug.
Bilo bi dobro i kompasom odrediti strane jer se zna zadesiti da je u par stupnjeva sektor lijevo ili desno...
admin (Administrator)
Administrator
Poruka: 20
graphgraph

Odg: HELP ! Dnevni boravak na jugozapadnoj strani prije 1 godinu Karma: 10
Pozdrav Stress.ms, i ja mislim da je najbolje da probaš postaviti tlocrt a strane svijeta izmjeriti kompasom. Jer nekako mi ovdje na forumu prakticiramo tradicionalni FS a on je temeljen na stranama svijeta a ne na principu "ulaznih vrata". Ako ti je dnevni na JZ kako kažeš stani u sredinu dnevnog i izmjeri sve strane koje imaš u dnevnom, to ti je mali FS a on je jako bitan jer kod nedostataka u ostalim prostorijam obično se najbolje kod liječenja koristi dnevni. Pa ako ti dan dva ne igra veliku ulogu ja bih ti preporčila mjernje kompasom pa onda tek farbanje i ostalo slaganje. I bez panike jer s ovim bojama koje si nabrojila nemožeš napraviti veliku štetu. Daleko je bitnije pravilno posložiti cijeli prostor u kojem boravite a to baš neide tako brzo mislim da nije dobro da ide prebrzo
Piksi (Korisnik)
Platinum Boarder
Poruka: 341
graphgraph

Heila! Bok Admin i Piksi! Hvala!

Stvarno mi je bolje sad kad sam vidjela da me netko pročito i može mi pomoč...
Reči ću suprugu da čeka sa farbanjem i pokušat ću nekako smisliti taj tlocrt pošto nemam pravi sa pravim mjerama (morala bi ići kod svekra a nije mi baš do toga...)...

Najme samo da dodam koju preciznost kod nas pa čete mi reč, nadam se, što je bolje učiniti, pošto kao što sam čitala nije isto kod ljude koje spadaju pod zapadnoj grupi i one pod istočne grupe...

Suprug mi je broj 2(17.12.80)-Majmun-Metal-Yang
Ja sam 7 (19.01.75) -Tigar-Drvo-Yang
Sin mi je 8 (01.12.10) -Tigar-Metal-Yang

Mi živimo u obiteljskoj kući pretežno na drugi kat ali za sada moramo dijeliti koju prostoriju pa čak i glavna ulazna vrata još sa njegovim roditeljima koji su suprotno od nas istočne grupe.
Moram nacrtat nekako cijelu kuću? Bi bilo od koristi?
Veliki pozdrav svima!
Stress.ms (Korisnik)
Senior Boarder
graphgraph

Idi na vrhStranica: 123
NaslovnicaFeng Shui osnoveFeng Shui po vrsti srećeFeng Shui u domuFeng Shui u vrtuFeng Shui kroz slikeForumAnaliza prostora
Izrada i održavanje web stranica