Nepovoljan utjecaj kupaonice


U drevnoj Kini kupaonice i toaleti uvijek su se nalazili izvan dom-a, na sigurnosnoj udaljenosti, jer se njihov utjecaj smatra vrlo nepovoljnim na Feng Shui.


Vrata kupaonice ne bi se smjela nalaziti direktno nasuprot niti jednim drugim vratima u domu. Vrata kupaonice direktno naspram ulaznih vrata sugerira gubitak sreće i bogatstva, naspram dnevne sobe obiteljske svađe, probleme na poslu i lošu komunikaciju. Ako je to slučaj, vrata kupaonice trebalo bi premjestiti tako da se ne sukobljavaju niti s jednim drugim vratima. Ako to nije moguće, pokušajte ih zamaskirati zavjesom.


Također, vrlo je nepovoljno (feng shui) ako radna, dnevna, ili spavaća soba dijele zid s kupaonicom u vašem domu, posebice ako se na zajedničkom zidu nalazi pisaći stol, akvarij, stol za kozmetiku ili krevet.


Još jedan dodatak o vratima kupaonice. Bolje je ako se otvaraju prema van nego prema samoj kupaonici. Za ublažavanje nepovoljnog utjecaja, možete vrata obojiti žarko crvenom ili postaviti malo ogledalo na njih. Osim toga možete postaviti lepezu, koja će pokazivati energiji kojim putem da ide ne ulazeći u kupaonicu.


Dodatno po Feng shui-u možete postaviti jako svjetlo u kupaonici kako bi stvorili snažnu Yang energiju koja će pomoći pri neutraliziranju nepovoljnog utjecaja.  

Pratite nas na fejsu

Google plus