Predsoblje - usta doma


Predsoblje je prostorija u koju najprije stupamo, ulazeći u dom. Kinezi ga zovu ustima doma. Njegovo povoljno uređenje osigurava energiji, stanarima i gostima dobrodošlicu. Ako je pak nepovoljno uređeno, predsoblje može negativno utjecati na energiju koja ulazi i nepovoljno djelovati na Feng Shui čitavog doma.


Prvo što možemo reći o predsobljima je to da trebaju biti prostrana i dobro osvijetljena. Vjerojatno ne možete utjecati na to u kojem sektoru se nalazi, ali pravilnim uređenjem možete osigurati njegovu povoljnost.


Ovisno o veličini predsoblja trebalo bi odabrati količinu, veličinu i design namještaja. Ako imate dovoljno prostora na raspolaganju, možete postaviti stolić na kojemu ćete izlagati Feng Shui simbole i/ili pomagala. Ako pak ne, običan ormarić za obuću i vješalica za kapute bit će dovoljni.


Predsoblje uvijek mora biti čisto i uredno. Bilo kakav kutak koji skuplja prašinu, obuća kojoj ne možete naći bolje mjesto od poda ili zimske jakne koje vise na vješalici cijelu godinu, nepovoljno će utjecati na Vaš Feng Shui. Sve to stvara ustajalu energiju i prlja onu svježu koja ulazi u Vaš dom, donoseći sa sobom bolest, nesreću i gubitak.


Osvjetljenje je od velikog značaja za uvećanje energije koja ulazi u Vaš dom. Najbolje bi bilo imati dva lustera ili lampe. Jedan ispred ulaznih vrata i jedan u samom predsoblju. Onaj vanjski trebao bi biti uključen tijekom noćnih sati, kako bi ukazivao na početak Vašeg osobnog prostora i stvarao Yang energiju. Oba ili barem onaj vanjski trebali bi biti kristalni ili imati barem neki kristalni dio na sebi. Ako baš i niste obožavatelj kristalnih lampi ili Vam se pak ne uklapaju u cjelokupni stil uređenja, možete okačiti jednu kristalnu kuglicu na bilo koji luster po Vašem izboru. Svjetlost koju lusteri stvaraju, trebala bi biti mliječna, ali dovoljno jaka da bi djelovala Yang.

Pratite nas na fejsu

Google plus