Osobni kua broj

Jedan od osnovnih izračuna u feng shuiu (Teorija 8 kuća) jest izračun osobnog kua broja. Izračun se temelji na godini rođenja i spolu osobe za koju radimo izračun. A služi za određivanje pozitivnih i negativnih pravaca prema kojima bismo trebali biti okrenuti kada nešto radimo, spavamo ili se odmaramo.

 

{joomplu:29 left}Tako da ugrubo možemo reći da sve muške osobe rođene iste godine imaju isti kua broj, dok sve ženske osobe rođene u toj istoj godini, iako unutar svog spola imaju isti kua broj, taj broj se razlikuje od kua broja muškaraca rođenih te godine. Da pojednostavim, muškarci rođeni 1977 godine pripadaju kua broju 5, dok žene rođene iste godine pripadaju kua broju 1.

 

No situacija nije baš toliko jednostavna, obzirom da je kineski kalendar drugačije koncipiran od zapadnjačkog na koji smo navikli. Tako da za kineze nova godina počinje tek početkom veljače, ovisno o godini to može biti 3.2, 4.2. ili pak 5.2.

 

Ljudi rođeni prije tog datuma računaju svoj kua broj kao da su rođeni u prethodnoj godini.

 

Izračun osobnog kua broja

Izračun radite tako da zbrojite posljednje dvije znamenke godine rođenja i zbrajate tako dok ne dobijete jednoznamenkast broj. Njemu pak žene dodaju 5, a muškarci oduzimaju taj broj od 10, pa dobiveni rezultat ponovno zbrajate dok ne dobijete jednoznamenkast broj koji je Vaš osobni kua broj.

 

Žene, primjer: 23.05.1977.

7+7=14

1+4=5

5+5=10

1+0=1

 

Muškarci, primjer: 01.03.1977.

7+7=14

1+4=5

10-5=5

 

Naravno, sve to možete izbjeći korištenjem već gotovih tabela iz kojih se kua broj jednostavno može isčitati. Ili pak računanjem našim kua kalkulatorom, koji pri izračunu uzima u obzir i spol, ali što je još važnije i podatak jeste li rođeni prije ili poslije referentnog datuma kineske nove godine.

 

Čemu služi osobni kua broj

Taj broj koristimo za određivanje grupe kojoj pripadamo, koja pak određuje naše povoljne i nepovoljne pravce.

Pratite nas na fejsu

Google plus