Pozitivni i negativni sektori

Poznavajući svoj kućni kua broj i grupu kuće, u feng shui-u možemo jednostavno utvrditi njezine pozitivne i negativne sektore. To će nam koristiti pri rasporedu prostorija, uređenju prostora i poboljšanju feng shui-ja.

 

Čemu služe pozitivni i negativni sektori?

Poznavanjem pozitivnih i negativnih sektora nekog prostora, točno znamo koji dio doma ima kakvu vrstu energije. U skladu s tim određujemo koje prostorije odgovaraju pojedinoj namjeni. Tako ćemo primjerice spavaću i dječju sobu, kućni ured, blagovaonicu i dnevni boravak smjestiti u pozitivne sektore kako bismo najveći dio dana uživali njihovu energiju koja poboljšava ishod svih aktivnosti koje obavljamo, dok ćemo kuhinju smjestiti u neki od negativnih sektora, po mogućnosti onaj najnegativniji, sektor potpunog gubitka, kako bi njezina energija preokrenula tu negativnost, neutralizirala je, pa čak i potpuno uklonila u nekim slučajevima.

 

Oprečne grupe kuće i ukućana

O tome više možete pročitati ovdje, no za sada budi rečeno da čak iako ste suprotna grupa od svoje kuće, boravak u njezinim pozitivnim sektorima će Vam koristiti. Pri tom se okrenite u nekom od svojih pozitivnih pravaca i učinak će biti maksimalan moguć, obzirom na okolnosti.

 

Energija pozitivnih i negativnih sektora

Ovo je istovjetno energiji pozitivnih i negativnih pravaca za pojedine osobne kua brojeve. Razlika je samo u tome što sada govorimo o dijelovima prostora, sektorima. Još jednom napominjem, postoji velika razlika između pravca i sektora, prvi se odnosi na smjer gledanja, dok se drugi odnosi na dio prostora. Feng shui je zasnovan na prirodnim zakonitostima, logici i zdravom razumu. Da ne bismo dolazili u apsurdne situacije pri uređenju prostora i životu unutar njega, koristit ćemo pozitivne sektore svog doma prema njegovom kućnom kua broju za najvažnije prostorije u kojima dugo i često boravimo, a unutar kojih ćemo boraviti okrenuti prema nekom od svojih pozitivnih pravaca prema svom osobnom kua broju.

 

Pozitivni sektori

F1 - njegova energija usmjerena na rast i napredak, napose u karijeri. Otvara nam mogućnosti za dobre početke i lagodno prikupljanje materijalnih dobara. No on je i više od toga, jer stvara optimizam i pozitivan stav prema sebi samima i životu.

F2 - ponekad ga zovu i Nebeski liječnik, prema kineskom originalu. Pospiješuje ozdravljenje i općenito pozitivno djeluje na zdravlje.Daje nam energiju kako bismo bili otporniji na vanjske utjecaje i bolesti.

F3 - u prijevodu znači "produljeni život", a povoljno utiče na veze, ljubav, brak i seksualni život, što se smatra temeljima sretnog i dugog života.

F4 - pojačava inteligenciju i koncentraciju, pospješuje meditaciju ili molitvu, stjecanje životne mudrosti i duhovni razvoj.

 

Negativni sektori

H1 - ovo je najmanje negativan sektor koji donosi neke sitne neprilike i poteškoće u svakodnevni život i otežava postizanje uspjeha. Čovjeku se čini kao da ga progoni peh u životu.

H2 - moguće je postići uspjeh, ali kada je isti u samom vrhuncu naglo i neočekivano dolazi pad, koji nije moguće ublažiti niti ispraviti.

H3 - uzrokuje neprilike u ljubavnim, ali i poslovnim vezama, te probleme sa zakonom i zakonodavstvom.

H4 - donosi sve vrste zle kobi koje samo u svojim najcrnjim morama možete zamisliti. Gubitak novca, propast karijere i sitne ozljede samo su najblaži oblik ove vrste energije. U svojoj punoj snazi ona donosi teške i smrtonosne bolesti, izuzetno težak životni put, katastrofe svih mogućih vrsta, pa čak i smrt.

Pratite nas na fejsu

Google plus