Tri zimska prijatelja

Evo jednog prigodnog članka u vrijeme globalne krize, kada nam je svima samo jedno na pameti, kako prebroditi krizu?!

 

tri zimska prijatelja

Tri zimska prijatelja vrlo su moćno i popularno Feng Shui sredstvo. Gotovo svaki kineski dom ih ima, u ovom ili onom obliku. Nalazimo ih u vidu slika, figurica, bonsaia ili pak u prirodnoj veličini, ovisno o veličini prostora koji nam stoji na raspolaganju. Mogu biti prikazani pojedinačno ili pak kao cjelina.

 

Tri zimska prijatelja dobila su svoj naziv zbog različitih sposobnosti svakog pojedinog simbola da prežive i prilagode se ekstremnim uvjetima. Nemaju doista veze sa zimom, već je ona samo simbol vremena teške neimaštine. Oni nam pomažu prebroditi krizna razdoblja, bez da nas poteškoće potresu ili ugroze na bilo koji način, te nam daju uvid u stvarnu ozbiljnost situacije nakon što je kriza prošla. Tako se naknadno možemo osjetiti zahvalnima na zaštiti koju su nam pružili.

 

Ovi nenadmašni stručnjaci za preživljavanje su bambus, bor i šljivin cvijet.

 

Bambus odlikuje izražena fleksibilnost. Ma kako jak vjetar puhao, on se neće slomiti.

 

Bor simbolizira dugovječnost i zdravlje, zbog svoje otpornosti na vremenske uvjete, dug vijek življenja i zimzeleno lišće koje u svako godišnje doba djeluje podjednako zdravo i živahno.

 

Šljiva je drvo koje prvo lista i cvate , navješćujući nadolazeće proljeće. Često procvate i prije nego nam proljeće doista stigne, pa je zahvati mraz ili čak snijeg. No to joj ni malo ne smeta. Ona zadržava svoje cvjetove i rodi kao da se ništa nije dogodilo.

 

bor bambus šljivaSvatko bi trebao imati ovakve preživljavačke sposobnosti i prijatelje koji mu pomažu razviti ih i primijeniti u pravom trenutku. Ne samo u doba krize, već cijeli život.

 

Stavite ih na jugoistok, kako bi zaštitili financije. Bilo da postavljate sliku na zid dnevnog boravka ili pak sadite prave na jugoistok dvorišta. Neka budu skupa, u blizini jedan drugogom, kako bi se međusobno snažili i skupa jačali Vašu sposobnost prilagodbe i preživljavanja.

 

Bolje prijatelje nećete naći.

Pratite nas na fejsu

Google plus