Tronoga žaba simbol feng shui-ja

Omiljena među Kinezima i korisnicima Feng Shui-a, ova žaba je savršen simbol bogatstva i blagostanja. Možda ćete imati problema s nabavljanjem ove figurice. Osobno iskustvo mi govori da ih je u nas doista teško naći, no ako imate mogućnosti kupnje putem Interneta problem je riješen.

 

tronoga žabaMinimalno je potrebno imati jednu. Optimalno je imati ih devet. Dostatno je i ako ih držite u skupini od tri ili šest. Važno je pri tom držati ih na podu, raspoređene po svim dijelovima sobe na neupadljivim mjestima, kao što su prostor ispod trosjeda, sofe, stola, police i sl. I neka budu okrenute prema različitim stranama svijeta. Kada sjednete na pod i zavirite pod namještaj trebali biste vidjeti prizor skupine žaba koja je netom doskakutala u Vaš dom u namjeri da se tu nastani.

 

Ako imate samo jednu žabu, ona ne bi smjela biti okrenuta prema ulaznim vratima, jer tako stvarate dojam da ona odlazi skupa s Vašim novcem. Jednom prilikom, svojom nesmotrenošću dopustila sam da naša "obiteljska žaba" neko vrijeme stoji okrenuta prema ulaznim vratima. To je bilo na samom početku, kada smo je tek nabavili i nismo točno znali kako ju treba ispravno postaviti. Oduševila nas je količina dodatnih primanja, no ubrzo se pokazalo da ništa od tog novca nismo uspjeli niti uštedjeti niti korisno uložiti. Supruga i mene zahvatila je takva potrošačka groznica da smo doslovce satima sjedili i planirali što ćemo sve kupiti zarađenim novcem, a potom bismo krenuli i nabavili sasvim nešto drugo, dakako skuplje i nepotrebnije. Palo mi je na pamet da sam očito nešto previdjela i bacila se na traženje informacija. Tako sam saznala da jedna sama žaba treba biti postavljena tako da gleda prema unutra.

 

Ako imate tri, neka jedna gleda van, kao da ide po novac, druga prema unutra, kao da ga unosi u dom, a treću postavite po želji. Možete i ispod svake žabe, koliko god ih imali, staviti pravu novčanicu, od pet ili deset kuna ili kovanicu. Tako ćete osigurati da Vam žaba donese stvaran novac, a ne samo nekakav, nama nepoznat, kineski.

 

Važno je žabe ne stavljati u spavaću sobu, kao niti u kupaonicu ili kuhinju. Dnevna soba je najpogodnija.

 

Možda Vam se učini da su te žabe pomalo nesvakidašnje i da bi se teško uklopile u Vaš dom, možda ste i u pravu, no povoljnost je u tome što one ne smiju biti izložene na vidnim mjestima, a vjerujte doista marljivo ispunjavaju svoju zadaću.

Pratite nas na fejsu

Google plus