Kako popraviti uspjeh u školi

 

Starim Kinezima obrazovanje je oduvijek ležalo na srcu, jer je sa sobom donosilo bijeg iz neimaštine i čast obitelji, čiji bi potomci uspjeli u životu. Niti danas se stvari nisu puno promijenile, pa i mi priželjkujemo svojoj djeci najbolje moguće obrazovanje kako bi imali bolje šanse za uspjeh u životu.

 

Feng Shui ima lijeka i za one čija djeca i nisu osobito zainteresirana za učenje. Ne mora uvijek razlog manjkavog uspjeha biti lijenost i nezainteresiranost. Nekada loš Feng Shui može dodatno otežavati koncentraciju i upornost Vašeg djeteta. Prvo i osnovno je osigurati dobar Feng Shui dječje sobe, o čemu više možete pročitati u posebnom članku.

 

A sada konkretne tehnike za popravljanje ocjena. Umješno postavljen pisaći stol i stolica od vitalnog su značaja.

 

Stol nikada nemojte postaviti direktno naspram vrata ili prozora u svom domu, jer to donosi nemir i slabi koncentraciju. Ivice namještaja ne smiju biti uperene ka stolu. Najbolje je stol postaviti tako da stoji postrance u odnosu na prozor. Na taj način na stol pada dovoljno svjetla, a dijete nema direktan pogled van, gdje bi mu nešto moglo odvući pažnju. Ako je moguće pokušajte, poštujući sve prethodno navedeno, postaviti stol u sjeveroistočnom sektoru sobe. Važno je da se iza zida na koji je naslonjen stol ne nalazi toalet, kao niti na katu iznad dječje sobe. Ako imate toalet u sjeveroistočnom sektoru doma, ne morate se čuditi djetetovom slabom uspjehu u školi. Pokušajte pravilno aktivirati i pojačati taj sektor dnevne sobe, o čemu više možete pročitati ovdje .  

 

Stolica po feng shui-u treba biti postavljena tako da je dijete okrenuto licem prema svom najboljem pravcu za učenje, pravcu osobnog razvoja. On se određuje pomoću Kua broja. Ako to nije moguće, neka bude okrenuto prema bilo kojem od svojih povoljnih pravaca. Najvažnije je da se pobrinete da ne sjedi okrenuto prema nekom od četiri nepovoljna pravca. Kada sjedi za stolom, iza djeteta treba se nalaziti čvrsti zid ili garderobni ormar. Vrata ili prozor iza leđa stvaraju nemir i nervozu, što pak smanjuje koncentraciju. Na zid iza djeteta možete okačiti sliku planine ili kornjače. Nikada ne postavljajte sliku vode ili divljih životinja iza djeteta. Općenito prikazi divljih životinja nisu povoljni nigdje u kući i svi vodeći Feng Shui stručnjaci savjetuju da ih ne držite u kući. Isto vrijedi i za prikaze oružja i svega što izgleda prijeteće.

 

Još malo o finalnom ukrašavanju. Na sjeveroistočni kraj stola možete postaviti mali globus ili kristal. Za kristale se vjeruje da poboljšavaju pamćenje, a istodobno simboliziraju i aktiviraju zemljanu energiju sjeveroistočnog sektora. Ako stol nije u sjeveroistočnom sektoru sobe, na taj zid možete okačiti sliku Zemljine kugle.   

Pratite nas na fejsu

Google plus