Aktiviranje južnog sektora

Ovo je po Feng shui-u, sektor slave i popularnosti u dom-u. Utječe na mišljenje drugih ljudi o Vama, kao i na Vaš uspjeh na području onoga čime se bavite i do čega Vam je najviše stalo. Njegov pripadajući element je vatra, a boja crvena. Oblik mu je trokutast, a godišnje doba koje mu se pripisuje je ljeto. Tradicionalno, jug je mjesto srednje kćeri u obitelji.

 Ovaj sektor doma najlakše je aktivirati simbolikom vatre i vrlo dinamičnom Yang energijom. Svijeće se same po sebi nameću kao idealno rješenje, pogotovo crvene, žute i narančaste. Možete ih povremeno paliti, kako biste dodatno pojačali element vatre.

Kamin ili bilo kakvo grijaće tijelo preko zime izvrsno će energizirati južni sektor doma.

Također lampe i jako svjetlo simboliziraju vatru i stvaraju pozitivnu, aktivnu energiju u domu.

Kombinacija crvene i zelene (feng shui), povoljna je u ovom sektoru iz više razloga. Ona djeluje vrlo živahno i dinamično, a aktivira crvenom bojom vatru i pojačava je zelenom bojom drveta.

Suncokret je cvijet slave i uspjeha, ne samo zbog svoje ljepote, već i stoga što i njegova boja i oblik latica podsjećaju na plamen.

Postavite u južni sektor doma sve što Vas podsjeća na slavu, popularnost i uspjeh, ovisno o tome što si sami priželjkujete i što sami smatrate simbolom ovih vrednota. Za nekoga će to biti diploma, za nekoga trkaći automobil, nekome škrinja s blagom ili slika dvorca ili prijestolja. Pustite mašti na volju i postanite slavni ili barem omiljeni uz pomoć Feng Shui-a. 

Pratite nas na fejsu

Google plus