Aktiviranje jugoistoka


Prema Pa Kua kvadratu, jugoistočni sektor vezan je za stjecanje bogatstva i zarađivanje novca. To je drveni sektor, koji simbolizira rast i razvoj. Njegova boja je zelena, a oblik pravokutan. Godišnje doba vezano za ovaj sektor je proljeće. Tradicionalno, ovaj sektor pripada najstarijoj kćeri.


Sreća vezana za stjecanje novca još je jedan aspekt Feng Shuia koji se lako i efikasno aktivira. Ali to ne znači da će svatko tko se počne služiti Feng Shui-em i aktivira ovaj sektor automatski postati bogat. Na količinu novca koji ćete steći utječe i Vaša sreća koju ste dobili rođenjem kao i nebeska sreća, tj. sudbina. No ako uspješno aktivirate ovaj sektor, zasigurno ćete postići maksimum potencijala koji Vam je namijenjen u ovom životu. Ako ste sada siromašni, primjenom Feng Shuia dospjet ćete u srednji stalež, ako ste pak pripadnik srednje klase, možete se lako obogatiti.


Da bismo aktivirali ovaj sektor uz Feng shui, možemo se poslužiti bojama, biljkama i raznim simbolima. Zelena, plava, crna, te kombinacija zelene i plave pri čemu zelena dominira odlične su za aktiviranje drvene energije. Također sve vrste ukrasnog bilja i cvijeća možete postaviti u ovaj sektor, da biste pojačali energiju drveta. Imajte na umu da sa stanovišta Feng Shuia kaktusi nisu pogodni za držanje u domu zbog svojih bodlji koje odašilju otrovne strijele i stvaraju negativnu energiju. Također sve biljke koje imaju šiljasto lišće ne biste trebali držati u svom domu. Pri tom morate sami razviti osjećaj za to što djeluje prijeteće i negativno, a što ne.


Postoje i biljke po feng shui teoriji koje se smatraju osobito povoljnim za stjecanje bogatstva. Najistaknutije među njima je narančino drvo. Bilo da je živo ili naslikano, u cvatu ili s plodovima ono se smatra moćnim simbolom bogatstva i blagostanja. Krizanteme, pogotovo žute, iako kod nas na glasu kao cvijet koji se nosi na groblje, Kinezima je cvijet blagostanja. Stoga se u kineskim radnjama često sreću slike s upravo ovim motivima. U biti sve bilje sa srcolikim listovima može predstavljati drvo blagostanja.


Cvjetni aranžmani i zdjelice s vodom u kojima plutaju cvjetovi, vrlo su povoljni po feng shui-u. Akvarij s ribicama smatra se jednim od najmoćnijih simbola bogatstva. Možete se poslužiti i običnim zlatnim ribicama. Uvijek ih držite u skupinama od devet primjeraka, od kojih će jedna biti crna. Smatra se da će upravo ta crna apsorbirati svu nesreću koja Vam je namijenjena, dok će ostale zlatne privući bogatstvo. I neka u akvariju uvijek bude mjehurića i kretanja vode, jer to stvara pozitivnu, Yang energiju. Općenito se smatra da su okrugli akvariji najpovoljniji, ali možete se koristiti i četvrtastima, ako povedete računa da njihove ivice ne odašilju otrovne strijele. Još jedno odlično Feng Shui sredstvo za privlačenje bogatstva su sobne fontane. Kao i kod akvarija, voda mora stalno cirkulirati.


Ako se odlučite za držanje živog cvijeća ili izlaganje rezanog, vodite računa o tome da ono bude zdravo i bujno. Čim počne truliti i sušiti se zamijenite ga drugim. Energija koju stvaraju bolesne biljke vrlo je nepovoljna i može Vam naškoditi. Ako se služite umjetnim biljkama umjesto živih, neka one djeluju što prirodnije. Ne dopustite da budu prašne i djeluju oronulo. Najbolje su one sa svilenim ili voštanim laticama, jer izgledaju gotovo identično živima. Voda u aranžmanima i vazama neka bude uvijek svježa i bistra. Mijenjajte je svaki dan. Ustajala voda ne samo da ružno izgleda i smrdi, već i stvara nepovoljan Feng Shui.


Kada se koristite vodom za privlačenje bogatstva, a to je ujedno najučinkovitija tehnika, pripazite da se vodena masa u domu uvijek nalazi s lijeve strane ulaznih vrata, gledano iznutra prema van. Isto pravilo vrijedi i za vodu u vrtu. Voda s desne strane također Vam može donijeti obilje novca, ali sa sobom donosi i brojne izvanbračne veze i ljubavnice ocu obitelji, a može dovesti i do ozbiljnih seksualnih skandala. Supruge, obavezno povedite računa o ovome ako želite zadržati obitelj na okupu. Voda u domu neka Vam nikada ne bude iza leđa, već u vidokrugu. Voda iza leđa povrjeđuje i stvara loš Feng Shui.


U vrtu zasadite drvo ili pregršt cvijeća. Ako Vam je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu s lijeve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno ako Vam je to ujedno i JI sektor. Voda neka uvijek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata. Vodopad ili fontana ne trebaju biti osobito veliki da ne bi nanijeli štetu domu i njegovim stanovnicima. Nikada ne postavljajte vodu direktno naspram ulaznih vrata ili s njihove desne strane.

Pratite nas na fejsu

Google plus