Aktiviranje istočnog sektora

 

Istočni sektor je sektor zdravlja po feng shui teoriji. Njegov simbol je drvo, a može ga predstavljati i biljka. Boja mu je zelena, a na njega povoljno utječe i plava, jer u produktivnom ciklusu elemenata voda hrani (stvara) drvo. Tradicionalno, ovaj sektor feng shui-ja pripada najstarijem sinu u obitelji.

 

Ovo je sektor doma koji bezbrižno možete napuniti biljkama. Osim u slučaju da se tu nalazi dječja ili spavaća soba. Obratite pažnju da to nikako ne budu kaktusi niti biljke sa špicastim listovima ili cvjetovima. Istok dnevne sobe možete napučiti lončanicama ili postaviti sliku drveta. Vaza sa cvijećem ili zdjelica s vodom u kojoj plivaju cvjetovi jednako je povoljna kao i sobna fontanica. Važno je brinuti se da biljke uvijek budu zdrave, a voda u vazi ili fontani svježa.

 

Postoji nekoliko zabrana po feng shui-u vezanih za vodu. Ne smijete je stavljati u spavaću ili dječju sobu, nikada Vam ne smije stajati iza leđa, čak ni ako je samo na slici, ne smije biti ustajala, ne smije stajati ispod stubišta niti s desne strane ulaznih vrata, gledano iznutra prema van. Ne pretjerujte s vodom u istočnom sektoru. Neka dominiraju biljke i zelena boja. Voda može biti i simbolično prisutna u vidu nekog plavog detalja.

 

Istočni sektor (feng shui) osobito je povoljan za sinove u obitelji, a posebno za najstarijeg sina. To je sektor rasta, razvitka i novih početaka.

 

Postoje određene vrste cvijeća koje se smatraju osobito povoljnima za ovaj sektor i donose dobrobit svim ukućanima. Najomiljenije su žute krizanteme. Odmah iza njih nalazi se bijela magnolija, božuri svih boja, orhideje i šljivin cvijet. Slobodno aktivirajte i istok svoga vrta na isti način.

 

Istočni sektor u spavaćoj sobi aktiviramo samo ako je netko bolestan i nikada se pri tom ne koristimo biljkama, već prvenstveno zelenom bojom i simbolima zdravlja i dugovječnosti.

Pratite nas na fejsu

Google plus