FS u vrtu

Vrtno drveće

Idemo se sada pozabaviti drvećem u vrtu i drvećem u Feng Shuiu, te simbolikom pojedinih vrsta. Odabrala sam šest najzastupljenijih i najpopularnijih vrsta koje se koriste u Feng Shui svrhe.

Opširnije:Vrtno drveće

Vrtno cvijeće

Prikladno uz ovo krasno sunčano proljetno popodne stiže članak o vrtnom cvijeću u feng shuiu. Već i sam prizor buđenja prirode u vidu trave i prvih pupoljaka dovoljan je da nas probudi iz zimskog sna i kolotečine. A tek kada dođe vrijeme cvjetanja, nestaje svako sjećanje na zimsku depresiju. Kinezi smatraju proljeće najpovoljnijim godišnjim dobom, obzirom da obiluje Yang energijom rasta i napretka. Stoga niti ne čudi da mnoge vrste cvijeća koje se koriste u feng shui svrhe cvjetaju upravo sada, u proljeće. No ipak u popisu krećem obratnim redom, od jeseni prema proljeću.

Opširnije:Vrtno cvijeće

Uređenje vrta i okućnice (feng shui)

Sve biljke pripadaju elementu drveta, jedinom od pet elemenata koji je doista živ. One rastu, razvijaju se, cvjetaju i rode plodom. Njihov izgled, boja i oblik cvjetova i ploda te simbolika, ono su po čemu ih međusobno razlikujemo i ono što ukazuje na mjesto pogodno za uzgoj neke biljke. One su ultimativni simbol Yang energije i podižu energiju svakog prostora u kojem se nalaze.

Opširnije:Uređenje vrta i okućnice (feng shui)

Privlačenje bogatstva u vrtu

 

Postoji nekoliko efikasnih načina kako privući i zadržati bogatstvo, a koji su primjenjivi u Vašem vrtu i jednako, ako ne i učinkovitiji od svega što možete učiniti unutar doma. Dakako ako kombinirate metode za privlačenje bogatstva i unutar doma i izvan njega učinak će Vam biti zajamčen. Pri tom treba uzeti u obzir da količina bogatstva koje ćete steći ovisi, pored Feng Shuia, o Vašoj osobnoj sreći i sudbini. Dodatna napomena, znam da sam već stvarno naporna s tim, ali doista je važno, ne pretjerujte. Manje je više. Jedna povoljna stvar unutar doma i jedna izvana su sasvim dostatni. Zapravo već i samo jedna od te dvije stvari potpuno je dostatna.

Opširnije:Privlačenje bogatstva u vrtu

Aktiviranje jugozapadnog sektora u vrtu

 

Jugozapadni sektor je, kako znamo sektor ljubavi i bračne i obiteljske sreće. Ovom sektoru pripada element zemlje. Da bismo privukli ovakvu vrstu sreće, potrebno je ojačati zemljani element. U vrtu to možemo na dva jednostavna načina.

Opširnije:Aktiviranje jugozapadnog sektora u vrtu

Pratite nas na fejsu

Google plus