Vrtno drveće

Idemo se sada pozabaviti drvećem u vrtu i drvećem u Feng Shuiu, te simbolikom pojedinih vrsta. Odabrala sam šest najzastupljenijih i najpopularnijih vrsta koje se koriste u Feng Shui svrhe.


Magnolia

{joomplu:20 left}Ovo je drvo simbol nevinosti i neoskvrnutosti. Posađeno ispred kuće stvara zadovoljstvo i spokoj, a iza, simbolizira polako ali sigurno nakupljanje bogatstva. Možete ga posijati iz sjemena ili pak u rano proljeće uzeti reznicu mladice s barem parom listova i posaditi u vlažnu zemlju pomiješanu s perlitom te sve skupa zatvoriti u prozirnu najlon vrećicu. Držite je unutar doma na toplom i dobro osvjetljenom mjestu, osigurajte stalnu vlagu u zemlji i redovito provjeravajte napredak rasta korjena. Kada se jednom ukorjeni možete je prihranjivati do konačnog presađivanja na otvoreno. Magnolia voli svijetlo i toplo mjesto s puno sunca.


Trešnja

{joomplu:23 right}U engleskom jeziku izraz za trešnju može označavati i djevojku koja je djevica, pa tako i u feng shuiu trešnjin cvijet simbolizira nevinost. No on je tako puno više od toga. Zbog vremena cvatnje, poput jabuke, šljive i breskve, simbolizira nove početke. Tradicionalno u drevna vremena u Japanu i Kini postojao je običaj darivanja trešnjinog cvijeta između mladića i djevojaka u znak simpatije i ljubavi, pa se stoga koristi kao simbol ljubavi i kao feng shui lijek za ljubavne veze.


Breskva

{joomplu:16 left}Ovo je odlično drvo za privlačenje novih ljubavnih veza za žene bilo koje dobi. Nije nužno imati ga u svom vrtu, dovoljno je već i nabaviti svježe grančice s cvjetovima i unijeti ih u dom. Zapravo najbolje djeluje kada je unutar doma, bilo da se radi o slici ili živoj grančici, bitno je da je u cvatu. Ne samo da će brzo privući novu ljubav i Vaš dom, već će vam pomoći i da budete financijski i intelektualno uspješniji.


Tri zimska prijatelja:

Šljiva

{joomplu:22 right}Jedan od Tri zimska prijatelja. Drvo koje cvate u najgorim mogućim vremenskim uvjetima i ipak na koncu rodi plodom. Njezin cvijet simbolizira dugovječnost i čistotu. Posađena na sjeveru ili iza kuće postiže maksimalan učinak, mada zasigurno nećete pogriješiti ako je posadite bilo gdje u svom dvorištu.


Bambus

{joomplu:13 left}Vjeruje se da posjeduje moć odbijanja zlih duhova i nečistih sila. Simbolizira fleksibilnost i izdržljivost. Na istoku ili s lijeve strane ulaznih vrata, gledano iznutra prema van, simbolizira povoljnog zelenog zmaja, koji štiti dom i njegove ukućane. Bambus nam daruje otpornost na životne nedaće, ali i dobro zdravlje i dug život.


Bor

{joomplu:14 right}Simbolizira vjernost i dugovječnost. Jedan od Tri zimska prijatelja. Posađen skupa sa čempresom ili bambusom simbolizira trajno prijateljstvo. Bor, poput bambusa, simbolizira dobro zdravlje i dug život.

Pratite nas na fejsu

Google plus