Bivol kao roditelj

 

Bivol je vrlo vrijedan i radišan čovjek, stoga je moguće da roditeljstvo i odgoj djece padne u drugi plan.

 

Malena Majmunčica neće imati nikakvih problema sa svojim čvrsto uzemljenim ocem.

 

Čak iako ponekad perje leti u domu obitelji Bivola, suživot mladih i odraslih Bivola uglavnom protječe harmonično.

 

Odrasli Bivoli su alergični na osobe koje ih ne žele bespogovorno poslušati. Na žalost, ili sreću, mladi Zmajevi ništa ne čine bespogovorno, tako da su neprilike neizbježne. Srećom, roditelje je moguće urazumiti dobrim argumentima.

 

Mlada Zmijica morat će upotrijebiti sav svoj šarm, kako bi okomotala roditelje oko malog prsta.

 

Mali Psići zatvoreniji su od ostale djece, a roditeljima Bivolima nije lako posvetiti im dovoljno pažnje i intenzivnije se baviti "psećim problemima".

 

Obiteljski nastrojeni Zečići nikada neće uznemiravati kućni mir i živcirati roditelje.

 

No Tigrići su prava suprotnost Zečićima. Oni su originalni mislioci i ne boje se konfrontacije, a kako su Bivolski roditelji prilično tvrdoglavi i neumoljivi, često će dolaziti do sukoba. Stoga ne čudi da mnogi Tigrići već u ranoj mladosti potraže svoju sreću izvan roditeljskog doma.

 

Roditeljska tvrdoglavost posebno teško pada mladim Konjićima. No kada bi uspjeli pokloniti povjerenje, u Bivolu bi pronašli najbolje moguće roditelje, koji će se i žrtvovati kako bi ispunili svaku želju svoje djece i podržavali ih u njihovim poduhvatima.

 

Čak i potpuno nedisciplinirana Kozica brzo će uvidjeti da se s roditeljima Bivolima odlično može izaći na kraj. Iako joj se ne sviđa održavati red u svojoj sobi, ipak je poprilično zadovoljna roditeljskim tretmanom.

 

Čestitke Pjetlićima! Oni su dobili najbolje moguće roditelje, koje itko može i zamisliti. Djeca će uvijek imati razumijevanja za roditelje, čak i kada ovi povremeno primijene metodu "stroge ljubavi". Ta i sami bi na roditeljskom mjestu učinili isto.

 

U domu Bivola i Štakorčića diskusije su na dnevnom rasporedu, jer djeca već u najranijoj dobi ispoljavaju podjednaku tvrdoglavost kao i roditelji. Obje strane trebale bi ozbiljno shvatiti onu narodnu "pametniji popušta", no teško da će se to dogoditi.

 

Praščići neće praviti nikakve veće poteškoće, tako da harmoničan obiteljski život zagarantiran.

 

Važno: Jasno da imate puno posla, no nemojte zaboraviti da ste postali roditelji. Djeca će Vam biti zahvalna, budete li više vremena provodili s njima.

Pratite nas na fejsu

Google plus