Talenti, poziv i zanimanje Konja

 
Njegova priroda je Yang, a godišnje doba ljeto, tako da se Konjima uglavnom pripisuju aktivni, muški atributi. Stoga je Konj sklon prihvaćanju tradicionalnih podjela spolova.
 
Konji se odlikuju samopouzdanjem i zdravim smislom za konkurenciju. No za razliku od ekstrovertiranih znakova poput Zmaja i Pijetla, Konjima nije toliko stalo do časti i slave. Pripadnici ovog znaka najugodnije se osjećaju kao vođe neke grupe, što im pruža mogućnost pridobijanja novih članova svojim angažiranim i vatrenim govorom.

U pravilu se Konji drže svojih uvjerenja i  uvijek imaju spremne argumente kako bi obranili svoje stavove. Teško ih je odvratiti od vlastitih projekata, jer kada jednom nešto započnu, vrijedno i s puno energije rade na tome dok sve ne završe. Njihov entuzijazam je zarazan i lako mogu čak i okorjele skeptike pridobiti na svoju stranu.

Ljudi koji okružuju Konja, neizmjerno su mu važni, unatoč njegovoj izraženoj potrebi za slobodom. U društvu ispoljavaju svoju veselu i prijateljsku narav.


Konj u svim poslovnim branšama može postići uspjeh, pod pretpostavkom da je uvjeren u ispravnost onoga što radi. Vrlo mu je teško dulje vrijeme raditi posao koji su suprotni njegovom karakteru i osobnim stavovima.

Točno određeno radno vrijeme nije mu osobito drago. Produktivniji je kada sam odlučuje što će, kada i kolko dugo raditi. Konj često radi prekovremeno, što zbog svoje marljivosti, što zbog "kreativne blokade" koja ga zna zadesiti za vrijeme redovnih radnih sati. no dokle god mu se posao sviđa, prekovremeni mu ne smetaju.

Mnogi Konji odlučuju se na vlastiti privatni posao, kako bi sami mogli upravljati svojim vremenom, no gotovo nikada ne rade sami. Ili se odlučuju na mrežu više poduzeća ili na partnerstvo ili barem moraju imati više djelatnika, kako bi mogli ispoljiti svoj timski duh.

Po pitanju financija, Konji baš i nisu osobito spretne ruke i često potroše više nego bi smjeli. Srećom dovoljno su odrješiti i realistični, pa su tako u stanju poduzeti potrebni rebalans budžeta, ako je to potrebno. Kada su restrikcije i ograničenje budžeta vlastitog poduzeća na repertoaru , Konj ni sebe ne izuzima.

Ženske pripadnice znaka odlikuju se posebnim organizacijskim sposobnostima, pogotovo ako se radi o poslu vezanom za opću dobrobit. Konferencije planiraju podjednakim zalaganjm i učinkovitošću, kao i sljedeći izlet na koji kane povesti svoje djelatnike.

Poznati Konji:
Paul McCartney, Muhammad Ali, Angela Merkel.

Pratite nas na fejsu

Google plus