Konj kao roditelj

 
Potomstvo roditelja Konja treba biti dobro i poslušno. Kada nešto ne ide kako je Konj zamislio, postaje nestrpljiv i razdražljiv. Otac Konj često je ključ obiteljske zajednice. Kako su Konji vrlo neovisni i neobuzdani, teško im pada posvetiti se djeci i obiteljskom životu.
 
Maleni Psić rano će shvatiti da su roditeljima neke stvari važnije od obitelji. Zaključit će to po vremenu izbivanja roditelja.

Maleni Majmunčić će upravo u njihovoj odsutnosti i svojoj slobodi uživati.

Bivolčić neće imati razumijevanja za roditeljsko izbivanje iz obiteljskih događanja.

Niti Štakorčićima neće biti lako, jer roditelji imaju malo razumijevanja za njegovu osjećajnost.

Praščići će se morati jako potruditi biti dorasli očekivanjima roditelja Konja, jer oni rado imaju neke mirne hobije, poput sakupljanja marki, dok roditelji vole nešto živahnije i veselije.

No Tigrići su dovoljno zanimljiva dječica i dobro će se složiti s odraslim Konjima.

Također i Zmajići, mada oni mogu imati poteškoća s roditeljskom autoritativnošću.

Komplicirano je u domu Konja i malih Zmijica. One su samovoljne i ponekad pomalo egoistične, što Konji uopće ne odobravaju (barem na drugima). No kada dođe do sukoba, Zmija će jednostavno pobjeći u svoj svijet mašte.

Kozica se bolje snalazi u Konjskom domu. Ona će se radovati svaki puta kada roditelji stanu pakirati kofere, jer zna da joj predstoji vrijeme u kojem će se nesmetano moći baviti umjetnošću.

Pijetlić voli pričati o sebi, a roditelji će ga saslušati samo ako trenutčno nemaju nekog zanimljivijeg posla. Odrasli Konj bi trebao imati malo više obzira prema podmlatku, jer će inače često slušati pitanje: "Pa dobro, a za čega mi onda služe roditelji?!"

Zečići se dobro snakaze u konjskom domu, jer im je potreban netko tko će ih usmjeravati.

Mladi Konjić često će testirati granice roditeljskog strpljenja. Kako su Konji po prirodi labilni, jasno je da će dolaziti do nesporazuma, zbog kojih će obje strane biti uvrijeđene. Imalo bi smisla povremeno voditi razjašnjavajuće razgovore.

Općenito uzevši Konji su razumni roditelji, koji ponekad znaju zaplašiti potomstvo svojim naobuzdanim nastupom.

Važno: Ne budite nestrpljivi u ophođenju s djecom i dajte si vremena i truda upoznati i razumjeti ih kroz intimne razgovore. Uz malo suosjećanja i popustljivosti mnogi problemi mogu se vrlo lako razriješiti.

Pratite nas na fejsu

Google plus