Vrline i mane Konja

 
Iako Konji imaju puno vrlina, mogli bi ih imati još i više kada bi samo malo zauzdali svoj temperament.
 
 
Vrline:
Zabave, primanja i velike večere za Konja su samo sredstvo za samoreklamu. Čim kroče u prostoriju, sve oči su uprte u njih. Ovi umjetnici življenja vole pozirati.

Odrješiti i rječiti uspijevaju satima zaokupiti čitavo društvo svojim humorističnim i zanimljivim pričama. Onaj tko im može pružiti ovakvu vrstu slobode uživat će u privrženom prijateljstvu konja i njegovoj spremnosti da pomogne.

Konji znaju biti vrlo velikodušni, no samo onda kada to sami žele i kada se ništa od njih ne traži. Ne daju se zauzdati i potreban im je osjećaj da sami i neovisno odlučuju o svom životu.

Čežnja za novim i nepoznatim često ih tjera van. Tek u starosti uspijevaju se malo smiriti. Konji koji su toliko puni energije u mladim danima, u starosti polako postaju razumniji i počinju se koncentrirati na svoje unutarnje vrijednosti.
 
 
Mane:
Konji sve žele sada i odmah. Pa čak i onda kada moraju srušiti ogromne prepreke ili ići glavom kroz zid da bi to postigli. Njihova usijana glava, nerijetko tjerana halapljivošću, često im zadaje nevolje. Kada bi se barem malo svladali i vježbali u strpljivosti, zdravlje bi im i te kako bilo u puno boljem stanju.

I u prijateljstvima, kao i u odnosu s kolegama na poslu trebali bi pripaziti na svoje ponašanje. Iako svi rado slušaju njihove priče, nitko ne voli drskost i nedostatak takta.

Slušatelji, ma kako dobri bili, ipak ponekad i sami žele doći do riječi. A i neće nužno cijeniti da se šale uvijek zbijaju na njihov račun. upravo Konji bi to trebali razumijeti, obzirom da i sami ne podnose kritiku.

Pratite nas na fejsu

Google plus