Talenti, poziv i zanimanje Koze

 

Suprotno od Konja, Koza predstavlja ženski princip.

 

Tako joj se pripisuje sklonost ka umjetnosti. Koza je obiteljska osoba, no povremeno joj nedostaje snage da se sprovede svoju volju. Svoje mnogobrojne sposobnosti koza može razviti jedino u društvu, ona nije samotnjak.

 

U ophođenju s ljudima ima odličan osjećaj za potrebe drugih. Ona od svih znakova kineskog zodijaka ima najviše razumijevanja, koje pokazuje i u situacijama kada su svi drugi već davno izgubili strpljenje. Također ima neki sebi svojstveni svjetonazor, za koji smatra da mora vrijediti i za druge. Tako povremeno njezino djelovanje u obitelji i zajednici podsjeća na misionarski rad.

 

To što Koze izvana izgledaju nježno i blago, ne znači da ne posjeduju unutrašnju snagu. Onaj tko ih ne uzima za ozbiljno i njihovu spremnost na priznanje zlorabi, ubrzo će upoznati njihovu tvrdoglavost. Zbog njezine nenametljive vanjštine, Kozu je lako podcijeniti, a ona to zna i te kako dobro iskoristiti za vlastiti probitak.

 

Većini Koza je ljubav prema umjetnosti urođena, te imaju smisla za boje, oblike i harmonična okruženja.

 

Stoga ne čudi što se često odlučuju za zvanja dizajnera, glazbenika ili slikara. Iako su rijetko svjetski poznate, imaju puno umjetničkih talenata. Uglavnom upotpunjuju orkestar, dio su dizajnerskog tima ili pak slikaju ili prave skulpture.

 

I na socijalnom položaju moguće je pronaći Koze. One osnivaju zaklade, djeluju kao ambasadori dobre volje ili propagiraju miroljubivi građanski neposluh. U manjim krugovima, skrbe se za grupe ili pojedince i brinu svakodnevne brige. Rade u kadrovskoj službi, školi, staračkom domu i ostalim socijalno orijentiranim ustanovama, ali također i na području zdravstva, kao terapeuti, medicinsko osoblje ili ljekarnici.

 

Svoje sposobnosti Koze najbolje ispoljavaju u suradnji s drugim ljudima. Samotni poslovi, poput planiranja ili kontrole proizvoda, rad s brojevima nisu za njih. Koza je pouzdan suradnik, koji godinama odano i vrijedno radi svoj dio posla i pri tom stvara ugodnu radnu klimu. Česte promjene radnog mjesta, te mjesta stanovanja ne odgovaraju joj.

 

Poznate koze: Coco Chanel, Bill Gates, Desmond Tutu, Michael Gorbatschow, Robert de Niro.

Pratite nas na fejsu

Google plus