Koza kao roditelj

 

Djeca roditelja Koze vrlo rano će primjetiti da su izvukli dobitnu kombinaciju. S Kozama se lako ophodi i one će se uvijek truditi odgajati svoju djecu u toplom ozračju.

 

No malom Bivolu to neće biti po volji. Već od samog rođenja počet će ispoljavati svoju čeličnu volju, koja se nikome ne pokorava. Roditelju Kozi to bi moglo biti preveliko opterećenje.

 

Znatiželjni Zmajić neumorno će ispitivati svog roditelja Kozu, koji će s puno strpljenja nastojati naći iscrpne odgovore. Mladom Zmaju to neće uvijek biti dovoljno. No pripazite da  mu ne dopuštate previše. Ležernost odrasle Koze mogla bi rezultirati razmaženošću.

 

Mali Praščić rado skače Kozi roditelju po glavi. On dobro zna kako okomotati odraslu Kozu oko malog prsta. Unatoč tome, ovo dvoje odlično se slaže.

 

No Kozi roditelju nije tako lako s malim Štakorčićem, koji je materijalno orjentiran, što kod roditelja nailazi na potpuno nerazumijevanje.

 

Zato Zečići maksimalno uživaju uz roditelja Kozu. Kako su po prirodi glazbeno nadareni, roditelji će ih rado podržavati u brušenju svog umjetničkog talenta.

Mada Koze često mijenjaju raspoloženja, Majmunčić će im to rado oprostiti, ako dobije svoju obilnu dnevnu dozu maženja.

 

Impulzivnom Tigriću maženje ide na živce. Zato on trenira roditelje da plešu kako on svira, a kada ga pokušaju opomenuti, jednostavno ne sluša.

 

Mlade Koze bude ponos u svom roditelju Kozi. Skupa se prepuštaju umjetnosti i nerjetko, uz umjetnički nadarenog roditelja, odraste veliki pisac, slikar ili skladatelj.

 

Humor je zajednička karakteristika roditelja Koze i mladog Pijetlića, koji je toliko zabavan da smjehu nema kraja.

 

No malom Psiću nije nimalo lako s kozom u roditeljskoj ulozi. On nije komičar po prirodi, već ima istančan osjećaj odgovornosti i skromnosti, što je Kozi strano i neshvatljivo.

 

Malim Zmijama i Konjima budi rečeno: na roditeljsku Kozu uvijek se možete osloniti. Njihova briga i simpatija cijeli život biti će na Vašoj strani.

 

Važno: Vi ste roditelj pun oduševljenja i entuzijazma, no to nerjetko rezultira razmaženom djecom. Ne dopustite im sve na volju, jer će Vam skakati po glavi.

Pratite nas na fejsu

Google plus