Vrline i mane Koza

 

Evo kratkog psihograma kineskog znaka Koze.

 

Vrline:

Veseli, razigrani i dobroga srca, takvi su ljudi-Koze. Nikada se nitko na Vas ne može ljutiti zadugo. Vaše blago lice imaju tako nevin pogled, da Vas ljudi jednostavno moraju voljeti.

 

A vole Vas i zbog Vašeg šarma, blagosti i diplomatičnosti. Zbog Vaše altruistične brige za obitelj i prijatelje. I zbog Vašeg povjerenja i suosjećajnosti s kojom pristupate ljudima.

 

Nije ni čudo da mnogi koji Vas upoznaju, odmah Vam žele u nečem pomoći. Vi tu pomoć zahvalno primate. Očekujete puno od života i zahvalni ste ako Vam netko ukloni zapreke s puta. Zahvalni ste i na debelom bankovnom računu koji Vam pruža sigurnost.

 

Pošto ste puni kreativnosti i nadareni, mnogi pripadnici Vašeg znaka postaju slikari, pisci i kompozitori. Svi oni vole uzvišene govore i ne pričaju nikada više i nikada glasnije nego je neophodno. Privlači Vas misteriozno i okultno.

 

Kao malo koji znak ovisni ste o atmosferi u Vašem okruženju i o njoj ovisi hoćete li biti sretni ili ne u svom životu. Uvijek Vam je netko potreban u zaleđu, da Vam pruža sigurnost kao što Vam je potreban i život u prirodi.

 

Još dobrih osobina: elegancija, kreativnost, prijaznost, ugodnost, domišljatost, izdržljivost, blagost, osjećajnost, smisao za umjetnost.

 

Mane:

Puno očekujete od života, ali se niste spremni zalagati se i raditi više nego nužno neophodno da to postignete. I pored sve domišljatosti niste sposobni sami nešto započeti. Uvijek netko mora stajati iza Vas i gurati Vas naprijed, ako ne i raditi stvari umjesto Vas. Često imate velike planove, ali čim započnete s njihovim ostvarivanjem gubite cilj iz vida, tako da na kraju netko drugi mora dovršiti započeto umjesto Vas. Jedan od razloga za to je Vaš pesimizam i neodlučnost.

 

Rijetko da postoji prilika kada ste potpuno nečim zadovoljni. A „meketati“ počinjete kada se osjećate ugroženo i nesigurno.

 

Pesimizam, nezadovoljstvo, indiskretnost, nediscipliniranost, nesamostalnost, netočnost, nesigurnost.

Pratite nas na fejsu

Google plus