Slaganje Koze s drugim znakovima u ljubavi i prijateljstvu

 

Koze vole sočnu pašu, postavljene stolove, kućne udobnosti.

 

Zec je kao stvoren za to da Kozi pruži sve ove divne stvari. Oboje vole djecu, rado sjede pred kaminom i uživaju u udobnosti. Brak im ne može biti drugačiji nego odličan. Jedino ne smiju jedno drugom podupirati strahove.

 

Konj također ima sve što Kozi treba: pažnju, toleranciju, solidnu materijalnu osnovu i strastvene seksualne doživljaje. Njihova veza živi od nepredviđenih događaja.

 

Potpuna suprotnost tome je konzervativni Pijetao. Samo s pukim gunđanjem i propovijedanjem ne može se Kozu odučiti od njezine prirode. A i sama Koza voli „meketati“. Pijetlu, koji u ovoj vezi radi i zarađuje za dvoje, potrebno je razumijevanje da bi se dobro osjećao.

 

Pas također neće naći sreću s Kozom. A sa svojom zamišljenošću samo kvari Kozi dobro raspoloženje.

 

Koza se divi snažnom, impozantnom Bivolu. Za nju je to prava osoba za brak. Ali na duge staze ipak je to malo klimavo, jer ga ona potajno smatra pomalo nekulturnim. Ipak mogla bi se ugledati na njegov praktični razum.

 

Štakor je pogodan za kratke, strastvene afere s Kozom. Ali je li uopće moguće zasnovati stabilnu vezu kada oboje netremice traže neko novo osvajanje? Osim toga je Štakor više osoba od razuma i previše kritičan da bi Kozinu bezbrižnost dugo mogao podnositi. Zbog toga se Koza brzo osjeća razočarano i neshvaćeno. 

 

Svinja je tip osobe s kojom Koza ne mora razmišljati o svom boljitku. Svinja trpi Kozina raspoloženja i istovremeno se brine za red u kući. Odlično se nadopunjuju. Oboje imaju smisla za lijepo i mirno. Veza im je topla i puna smijeha.

 

Koze vole bezopasne, pregledne avanture. Tigrovi vole rizik. Na početku su oboje fascinirani jedno drugim, a onda Tigar tiho i kriomice nestaje iz Kozinog života, odnoseći sigurnost koju Koza kraj njega osjeća zbog njegove neustrašivosti i vjernosti.

 

Kad se Koza iživi, može se skrasiti  sa Zmijom. Ovo je obećavajuća kombinacija. Oboje vole udoban život. Za to je potrebna odgovarajuća financijska podloga, jer u kriznim situacijama Zmija brzo zamrači, a Koza u sekundi poludi. Ipak, ovo dvoje se odlično razumiju i rijetko svađaju.

 

S MajmunomKoza može voditi jedan razigrani život, no ponekad se mogu uhvatiti u klinč oko običnih sitnica. Oboje teško mogu biti vjerni. Majmun rado dopušta Kozi da ga zavede, Koza mu se divi zbog njegovih otkačenih ideja. Veza im je puna radosti i fantazije.

 

Zmaj i Koza se brzo zaljubljuju, a njihova ljubav može biti divna. U braku izlazi na vidjelo da Zmaj traži brze odluke, a Koza ih nastoji izbjeći. Osim toga Zmaj voli da mu se dodvoravaju, što mu Koza ne može pružiti u dovoljnoj mjeri.

 

Dvije Koze bi se trebale spariti jedino u slučaju da su oboje materijalno dobrostojeći i ne moraju razmišljati o preživljavanju. Jer oboje najviše vole živjeti od danas do sutra i uživati u svom ljubavnom gnjezdašcu.

Pratite nas na fejsu

Google plus