Talenti, poziv i zanimanje Majmuna

 

Majmun se spominje u mnogim drevnim kineskim legendama, pri čemu mu se pripisuju brojni talenti. On je simbol ljudske prirode, sa svim njezinim vrlinama i manama. U drevnim tekstovima Majmun nerjetko dovodi sebe u razne nezavidne situacije iz kojih se svojom umješnoću uspijeva izvući bez da pretrpi štetu.

 

Većina pripadnika ovog znaka vrlo spretno barata riječima. Najživahniji od svih znakova kineskog zodijaka najbolje se osjeća kada može doživljavati puno zanimljivih stvari istodobno. S lakoćom prepoznaje i shvaća i najkompliciranije međuodnose. No, zbog izražene živahnosti, ima poteškoća predati se samo jednom projektu. Potreban je makar blagi pritisak da ga zadrži pri jednom projektu do samog kraja. No čak i kada ima mogućnost preuzeti više projekata odjednom, on s tim nema nikakvih poteškoća. S lakoćom se organizira i vodi svoje projekte.

 

Pripadnici ovog znaka, koji možda nisu toliko vješti s riječima, u pravilu posjeduju druge, praktične vještine, koje mogu korisno unovčiti. Kada im u trenutku kreativnosti nešto padne na um, bez problema prevladavaju i najveće poteškoće da bi pretvorili ideju u djelo. U suradnji s pouzdanim partnerom, koji će ih pogurati kada ih napusti upornost, popusti prvotno oduševljenje, svojom sposobnošću da pomoću mašte pomjeraju planine, mogu osvojiti svijet.

 

Većini pripadnika ovog znaka važno je imati posao koji je zanimljiv i raznolik. Teško je zamisliti ovako živahnu individuu dan za danom u uredskoj stolici. Doduše potreban im je neki čvrsti okvir unutar kojega se mogu kretati da bi u potpunosti razvili svoje sposobnosti. No unatoč tome, nije im moguće raditi posao kojeg ne mogu sami osmišljavati i organizirati.

 

Svoje verbalne sposobnosti pripadnici ovog znaka mogu korisno upotrijebiti u poslovnim pregovorima i trgovačkim poslovima. Uvjerljivost i elokventnost im je od koristi u sudskim parnicama, gdje pripadnike ovog znaka možemo naći u ulozi odvjetnika ili pak suca. No, nije ih teško pronaći niti u novinarskoj i oglašavačkoj branši.

 

Oni pripadnici ovog znaka, koji nisu obdareni izuzetnim verbalnim sposobnostima, mogu se naći u raznim umjetničko-obrtničkim branšama, počevši od  zlatoveza, preko fine mehanike ili umjetničkog obikovanja ukrasnih predmeta raznih materijala. Njihovi proizvodi odlikuju se originalnošću i ljepotom, no preciznost im nije jača strana, pa ponekad možemo pronaći sitne nedostatke. No ako im ukažemo na propust, odmah će ga rado popraviti. To im nije ispod časti.

 

Majmun je deveti po redu znak kineskog horoskopa. On sve radi najbolje što zna i u dobroj vjeri i to s puno entuzijazma i volje. Najbolje rezultate postiže kada dobije kreativan poticaj izvana.  Zapravo vanjski poticaj je glavni pokretač njegovog djelovanja. Pri tom mu je uvijek važno opće dobro, no unatoč tome vlastiti probitak nikada ne gubi iz vida.

 

Poznati Majmuni: David Copperfield, Celine Dion.

Pratite nas na fejsu

Google plus