Majmun kao roditelj

 

Logika i inteligencija glavne su odlike Majmunovog karaktera. Ito očekuje od svoje djece. To će biti teško onaj malo sporijoj djeci. Svojim pomalo nadmoćnim držanjem, Majmuni ponekad znaju ići na živce svojoj djeci.

 

Mama Majmun svom malenom Štakoru ispunit će svaku želju. No istovremeno će očekivati neko postignuće za uzvrat. To neće uvijek biti za dobrobit djeteta, jer malenima je ponekad važnije suosjećanje o poklona.

 

Malena Zmijica, vrlo će rano početi razmjenjivati odjeću sa svojom mamom Majmunicom. Mama ima puno razumijevanja za svoju naprednu kćer, jer ni mama nije malo opsjednuta svojim izgledom.

 

Konji vole da im se ugađa na volju već od najmanjih nogu. Majmuni žele za sve dobiti neku protuuslugu, što kod djece izaziva revolt. Tako da u ovoj obitelji nema baš puno mira i harmonije. No srećom Majmuni nisu zlopamtila. Nakon par razgovora i pomirenja zaboravit će što se dogodilo.

 

Roditelji Majmuni vole svog malog Bivola više od svega. Vjerojatno stoga što je već kao dijete vrlo kritičan, što godi Majmunovoj inteligenciji.

 

Ocu Majmunu malena Koza učinit će se previše mirnom i povučenom, stoga će dati sve od sebe da je zabavi.

 

Mladi Zečić u roditeljskom domu nalazi svu bezbrižnost koja mu je potrebna. Pod roditeljskom zaštitom, slobodno će istraživati svijet oko sebe.

 

Mladi Pjetlići željeli bi više pažnje i ljubavi od svojih roditelja. A kada krenu u školu i tamo im ne ide kako bi trebalo, potrebno im je razumijevanje, a ne nestrpljivost i ljutnja roditelja.

 

Mali Psići znaju biti poprilično nestašni. No roditelji ne bi trebali biti prestrogi, već pokazati malo više tolerantnosti.

 

Roditelji Majmuni, po prirodi teoretičari, izvrsno se nadopunjavaju sa svojim malim Tigrićima i Zmajevima, od kojih mogu naučiti spontanost i velikodušnost.

 

Mnogi priželjkuju takvu povezanost sa svojom djecom, kao što je imaju djeca i roditelji Majmuni.

 

I inteligentni Praščić idealno je dijete za Majmune roditelje.

 

Važno: Nemojte prerano kod djece stvarati pritisak, da se moraju razviti u čuda od djeteta. To breme moglo bi im biti preteško i uroditi suprotnim plodom nego se nadate.

Pratite nas na fejsu

Google plus