Pas kao roditelj

 

Vjernost je osnovna karakteristika Psa. A od svog potomstva roditelj-Pas očekuje ništa manje od toga.

 

Da to može dovesti do razmirica dokazuje mali Štakorčić. Njemu je svuda dobro, a ne samo u roditeljskom domu. Psu to nikako nije jasno.

 

Skromnost nije nužno jedna od vrlina koje krase Zmiju. Mlade Zmijice morat će uložiti sav svoj šarm da bi izvukle barem mrvicu razumijevanja za svoje ekstravagantne želje od roditelja-Psa. No prije ili kasnije dobričina Pas će pokleknuti pred kapricioznim željama svog podmlatka i Zmijica će ipak dobiti skupu odjeću i nakit koji je željela.

 

Između tate Psa i kćeri Zeca uvijek vlada harmonija i razumijevanje. Tata uvijek štiti svoju mezimicu, a ona mu je na tome duboko zahvalna.

 

Mali Zmajići trebali bi malo obuzdati svoju sklonost ka bahatom ponašanju. Dok su maleni pomoć roditelja od velikog je značaja za njihov razvoj.

 

Dijete Bivol već vrlo rano suprotstavit će se autoritetu svojih roditelja, jer samo želi odlučivati što je ispravno, a što ne. Jasno da će to dovesti do razmirica, koje će pak uzrokovati vrlo rana samostalna životna iskustva.

 

Savjet roditeljima-Psima: Pustite malu Kozu da bude tvrdoglava koliko god želi! I tako joj nije moguće usaditi Vaše, prave vrijednosti.

 

Tigriću neće biti potrebne pandže u roditeljskoj kući. Pas i Tigrić biti će pravi saveznici. Pas će biti ponosan svojim časnim djetetom.

 

Mladi Majmunčić pokušat će plesati svojim Psećim roditeljima po glavi, a ni istina mu nije osobito važna. Srećom, domišljat je i humorističan, što će uvelike smanjiti međugeneracijske tenzije.

 

Mlada Svinja i Pas odlično se slažu. Ali obratite pažnju na jednu stvar: poput Vas i malim Praščićima je teško odoljeti užitcima, a u njihov vokabular nikada nećete moći uvesti pojam štednje.

 

Pas i Konj, zatvorenost i otvorenost, krajnje suprotnosti, ali se privlače, pa im nikada neće biti dosadno.

 

Kada su i roditelj i dijete rođeni u znaku Psa, poklanjat će jedno drugom puno topline i ugode. Kada dođe do nesuglasica, oboma će biti vrlo važno brzo ih razriješiti.

 

Još je preostao Pijetlić. Ovdje zasigurno ne cvjetaju ruže. I roditelju i djetetu može se preporučiti više otvorenosti i povjerenja.

 

Važno: Vaša djeca imat će kod Vas udobno i sigurno gnjezdašce. No ne pokušavajte ih na silu zadržavati doma.

Pratite nas na fejsu

Google plus