Kakav je Pas

Pas znak kineskog horoskopa

Koliko god neupadljivo izgledao na prvi pogled po kineskom horoskopu, Pas ispunjava jednu nenadomjestivu funkciju. Ta razmislite samo primjerice u orkestru, kad bi svi svirali prvu violinu, tko bi svirao popratne harmonije? Kada bi svi samo pričali, tko bi strpljivo slušao? Kada bi svi sprovodili svoju volju, tko bi popuštao? Nitko doli Vi, krotki, vjerni Pas.

 

Vas ne brine što drugi govore kako nikada ništa nećete postići u životu. Niti Vam je važan trenutačni modni trend. Podjednako dobro se osjećate u trapericama od prije deset godina. Dok su drugi tašti, Vi zadovoljno razmišljate o tome koliko stvari ima koje Vam nisu potrebne. Onaj tko je spoznao sebe ne treba skupi auto, krznenu bundu, niti sjaj i glamur da bi bio sretan. Vi iskreno vjerujete kako se ljudi pompozno prezentiraju jer u dubini duše vjeruju da nisu dovoljno vrijedni. A to Vama nije potrebno.

 

Naravno, kada je netko potpuno uravnotežen, nesebičan i prema svima podjednako pravedan kao Vi, to podrazumijeva da na nekom drugom području trpi gubitke. U Vašem slučaju gubitak se nalazi na polju spontanosti, temperamentnosti i živahnosti. Ali hej, ta kuda bi svijet dogurao kada bi svi neobuzdano ispoljavali svoje potrebe i agresije?! Postoji li uopće išta vrijednije od mira i harmonije među ljudima? Psi vjerojatno postoje kako bi tješili i pomagali drugima, a u ovom našem neuravnoteženom svijetu to je vrlo deficitarna struka.

 

Pa dobro, možda ste pomalo pesimistična osoba, ali zar to nije prednost? Ta onaj koji uvijek očekuje ono najgore, nikada se ne može razočarati.

 

No onaj tko osvoji Vaše srce, našao je doživotnog prijatelja, koji svog "vrapca u ruci" nikada ne bi mijenjao za "goluba na grani".

 

Djeca vole ljude rođene u znaku Psa, jer su brižni. Svekrve/punice vole ljude rođene u znaku Psa, jer su "solidni". Da takvi ste Vi, vjerni, pouzdani i uvijek na usluzi.

Pratite nas na fejsu

Google plus