Talenti, poziv i zanimanje Pijetla

 
Element znaka je metal, stoga ne čudi da mnogi Pijetlovi imaju smisla za novac. Ne samo da su sposobni osigurati dugoročne prihode, već uvijek imaju točan pregled svoje financijske situacije i točno poznaju svaku stavku uplata i isplata na svojem bankovnom računu. Uvijek točno kalkulira kada želi investirati, a svoje znanje rado dijeli s prijateljima, poslovnim partnerima, ali i sa siromasima, kojima je svaka pomoć dobrodošla.
Poput Tigra i Pijetao posjeduje prirodni autoritet i suvereno vlada svojim projektima. Kada je u skupini, rado prihvaća ulogu vođe i samouvjereno i sposobno upravlja svojim ljudima. Pri tom osobitu pozornost pridaje disciplini svog tima, kojem njegov rad i zalaganje služe kao primjer.

Kada mu se pruži prilika za nešto, on je koristi ne oklijevajući. Stoga mu je važno uvijek biti podrobno i točno informiran. Povjerljive podatke, nedostupne javnosti, čuva poput zjenice oka svog.

Čak i kada su njegovi stavovi potpuno  oprečni stavovima većine, Pijetao ih otvoreno i iskreno zastupa. Njegov pomalo ekstravagantan nastup ima veze s njegovom unutarnjom potrebom za ostavljanjem dobrog dojma na druge ljude.


Pijelovi se osjećaju doma u poslovnom svijetu. Trgovina i komercijala za njih su polje na kojem mogu ispuniti svoje potrebe. Ukoliko se bave nekim poslom vezanim za te branše, imat će puno uspjeha i financijske koristi. Koliki god uspjeh postigli, to ih nimalo ne čini nerealnima ili gramzivima, kada su u pitanju novi projekti, što im omogućava ostati čvrsto na zemlji i štiti ih od promašenih investicija.

Bankarstvo i osiguranja još su jedno područje gdje ćete naći puno Pijetlova. Njihov osjećaj za novac u kombinaciji s preciznim i točnim kalkuliranjem, ljudima daje osjećaj da je sigurno povjeriti im svoju ušteđevinu.

Njegova besprijekorna discipliniranost i perfekcionizam, omogućavaju Pijetlu postizanje uspjeha u gotovo svim poslovnim branšama. Slava za njega nije prepreka, dapače on uživa u tome što je poznat i priznat među ljudima i koristi tu činjenicu za poslovni napredak.

Mnogi Pijetlovi odlično se znaju samoprezentirati. Odlično se osjećaju u svijetu mode, kozmetike ili visokotiražnih časopisa i revija. Dobro im leži i "lovljenje" novih talenata, jer sa svojim bistrim okom ne propuštaju niti jednu novost, a i vole se miješati među običan puk.

Mnogi Pijetlovi uspijevaju unovčiti svoj osjećaj za tjelesno, tako što rade kao osobni treneri ili kao visoki sportaši. Njihov natjecateljski duh često ih dovodi na prvo mjesto.

Poznati Pijetlovi: Franz Beckenbauer, Karl Lagerfeld, Richard Wagner, Catherine Zeta Jones.

Pratite nas na fejsu

Google plus