Pijetao kao roditelj

 
Pijetao traži avanturu, a djeca su prirodni avanturisti. U Pijetlovom domu nikada nije dosadno. Ponekad se čini kao da se Pijetao netječe sa svojom djecom u hrabrosti i domišljatosti. Kukavičluk je nepoznata riječ, koja se niti ne spominje u Pijetlovom obiteljskom krugu.
 
Zmajić se rado da zaraziti roditeljskim elanom. S mamom ili tatom Pijetlom ići će kroz vatru i vodu.

Zmijice znaju ponekad biti trome, tako da ih Pijetao mora razdrmati da bi se pokrenule. On to neće propustiti jer ne podnosi kada netko samo nemotivirano sjedi.

Praščić uživa u harmoniji roditeljskog doma, jer podjednako voli uživanje kao i Pijetao roditelj. Oboje znaju kako bez većih poteškoća kročiti kroz život. No važno je da Praščić na vrijeme shvati kako Pijetlovi najviše mrze kada ih netko prevari.

Prepredeni Majmunčić na težak način mora usvajati činjenicu da roditelji ne podnose smicalice, jer ih se on ne može odreći, a roditelji ih ne mogu previdjeti i ignorirati.

Pijetlovu konzervativnu narav na svojoj koži posebno će osjetiti nemirni Tigrić, koji ne podnosi strogoću. Pijetao bi trebao ublažiti svoje metode kako bi se našao s tigrićem na pola puta.

Pijetlić će često ponavljati kako mu se više ne da slušati jedno te isto od svojih roditelja. Roditelj Pijetao morao bi se te rečenice sjećati iz svog djetinjstva, kada mu se nije dalo slušati konstantno roditeljsko opominjanje.

Bivolčić i Pijetao odlično se razumiju, jer dijete nikada ne dovodi u pitanje roditeljsku riječ, a čak i kada to čini, brzo se da uvjeriti da roditelji to govore za njegovo dobro.

No s Kozlićem stvari ne taku tako glatko, jer on tvrdoglavo reagira na zapovijedanje. Kada mu sve dojadi, povlači se u sebe ili, ako je dovoljno star, seli iz roditeljskog doma.

Pijetlovi znaju poprilično zastrašiti Psiće svojim hvalisavim i pompoznim nastupom. No to ne znači da oni ne mogu naći spokoj koji toliko trebaju  kod svojih roditelja.

Iako Zečiću imponira Pijetlov snažan nastup, dugoročno će mu to biti previše, pa će se povući u svoj kutak iz kojega će rijetko izvirivati.

U domu roditelja Pijetla i mladog Konjića zacjelo nikada neće biti dosadno.

Kada Pijetlu dojadi Štakorčićeva uskogrudnost, najbolje bi bilo iskušati nježan pristup pun ljubavi.

Važno: Svaka čast vašem avanturističkom duhu, no ne zaboravite svoju djecu! Djetinjstvo brzo prođe. Sjetite se kako i sami ne volite "kratak lanac" i dopustite da ponekad i djeca budu u pravu.

Pratite nas na fejsu

Google plus