Slaganje Pijetla s drugim znakovima u ljubavi i prijateljstvu

 
Pijetao se rado hvali svojim osvajanjima, no to je samo fasada. U dubini duše on je vjeran, ljubomoran i konzervativan obiteljski čovjek.
 
Po tome se u potpunosti slaže s Bivolom. U toj vezi je sve transparentno, jasno i iskreno. I ne previše strastveno, jer to bi uvrijedilo moralne vrijednosti oba partnera.

Isto tako i s pouzdanom i privrženom Svinjom, u kojoj Pijetao nalazi odličnog slušača i suosjećajnog ljubavnog partnera.

Brak s Psom također je pod dobrom zvijezdom, iako će možda biti prilično trezven i nimalo spektakularan. no zato će barem biti stabilan. No ponekad bi pesimizam Psa mogao živcirati Pijetla.

Najbolja je veza između Zmaja i Pijetla. Ponosno i dostojanstveno kroče kroz život. Vrlo impozantan par.

Pijetao se teško može pomiriti sa Štakorevom površnošću. Osim ako zna dovoljno viceva, kako bi zabavljao Pijetla.

Kapriciozna i nepostojana Koza teško može biti dorasla Pijetlovim moralnim vrijednostima. Bolje je ići odvojeno kroz život.

Pijetao drži da su Zečevi previše raspoloženi, kultivirani i pedantni. Ne mogu naći zajednički jezik.

Tigar (a još više Tigrica) je previše neuračunljiva i beskrupulozna za jednog Pijetla, no ako se sve dobro poklopi moguć je uspjeh ovakve veze.

Vjetropirast i neprdvidiv Majmun pretežek je zalogaj za visokomoralnog Pijetla. Pijetao nema nikad mira, a Majmunu nedostaje sloboda.

Mudra Zmija zna izaći na kraj s maltretiranjima Pijetla. Ona čuva novac i povlači konce iz pozadine, a on joj zahvalno pruža zaštitu za uzvrat.

Konj misli kako je Pijetao previše umišljen. On ne podnosi obožavanje i klanjanje bilo kome, no ako mu Pijetao dopusti određenu količinu slobode, otrpjet će i malo ulizivanja i imati uspješan brak.

A dva Pijetla skupa jednostavno nikako ne mogu izaći na kraj. Znate i sami da svako seljačko dvorište ima samo jednog pijetla.

Pratite nas na fejsu

Google plus