Vrline i mane Pijetla

 
Ako ste ikada imali Pijetla za šefa, teško da možete zamisliti kao oni mogu imati dobre osobine. No iznenadli biste se, kada biste imali mogućnost tog istog šefa upoznati u nekim drugim okolnostima.
 
Vrline:
Pijetlovima je potrebno konstantno odavanje priznanja za njihova dostignuća, no zauzvrat oni imaju puno za ponuditi: hrabrost, prijateljstvo, otvorenost, da nabrojim samo neke.

Pijetao uvijek kaže ono što misli i niti jedna novost ne može mu promaći. Pošto s jedne strane posjeduju veliko znanje, a s druge su tako prijateljski nastrojeni, mnogi ljudi uživaju u njihovom društvu.

Pijetlovi su pouzdani i uvijek spremni pomoći. Upravo stoga rado drugima stoje na raspolaganju dobrim savjetom. No sami rijetko prihvaćaju tuđu pomoć. Jedan razlog za takvo ponašanje je nepovjerenje prema tuđem znanju, no osim toga oni imaju snažan poriv privesti jednom započet posao kraju.

Zahvaljujući njihovoj zavidnoj tvrdokornosti, organiziranosti i čeličnim živcima, često im uspijeva sve što naume. Poslovođe koji to znaju cijeniti, uvijek će se moći pouzdati u ovog vrijednog i kreativnog suradnika. No Pijetlovi se najugodnije osjećaju kada su sami svoji šefovi i kada ih okružuje graja. To je stoga jer jako trebaju druge ljude i osjećaj da su potrebni drugima.
 
 
Mane:
Kako smo već prethodno napomenuli, Pijetlovi svakom loncu moraju biti poklopac. Stalno pokušavaju dokazati i sebi i drugima kaliko su vrijedni i nepopravljiva su zabadala. kako bi zadovoljili te svoje osnovne potrebe, ponekad se odaju hvalisanju.

Iako i sami misle kako vrag leži u detaljima, ipak u svemu žele biti u pravu. A njihov urođen sarkazam često ih dovodi u neugodne situacije. A ako Pijetlovi nešto ne podnose, to je gubitak na bilo kojem polju.

Kako bi se pobrinuli da uvijek budu zamijećeni, često će otići u minus kako bi se opskrbili najnovijom odjećom ili vrhunski uredili životni prostor.

Pratite nas na fejsu

Google plus