Talenti, poziv i zanimanje Štakora

 

Štakor je prvi znak kineskog zodijaka i kao takvom mu se pripisuje sposobnost započinjanja novih pothvata. Ne samo što zna prepoznati pravu priliku, Štakor je također s lakoćom umije realizirati. To čini svojom maštovitošću i kreativnošću.

 

Doista, Štakora se ne može optužiti za lijenost. Nema tog znaka koji posjeduje veće oduševljenje na početku nekog projekta od živahnog Štakora. No prvobitno oduševljenje brzo jenjava, već nakon prve poteškoće ili prepreke koju nije moguće svladati s lakoćom.

 

Štakora interesiraju mnoge stvari, tako da niti ne čudi što ponekad istodobno sjedi na dvije stolice. A pri tom često privlači pažnju na sebe bez da to želi. Njegove komunakacijske vještine omogućavaju mu zabaviti i oraspoložiti svakoga u njegovoj blizini.

 

No teško je shvatiti što se zapravo događa duboko u njemu. Većina Štakora teško i rijetko dopušta drugima uvid u svoje duhovno stanje i radije rješava probleme sam sa sobom. Stoga ostavlja dojam ležernosti i bezbrižnosti, te na taj način osvaja simpatije drugih.


Štakor je vrlo neovisnog duha i nema prevelika očekivanja prema svojoj okolini. Osjeća se dobro, pod uvjetom da se ne ograničava njegova kreativnost.

 

Pravila, rutina i uhodana svakodnevica pravi su otrov za njegovu urođenu kreativnost. Stoga nerjetko odabire poslove s fleksibilnim radnim vremenom. No to ne čini stoga jer ne želi raditi, upravo suprotno. Kada radi na nekom projektu, Štakor će uložiti puno truda i puno više vremena nego se uopće od njega očekuje, ali želi sam odlučivati kada će, kako i koliko raditi.

 

Svi poslovi koji imaju veze s kreativnošću i komunikacijom pogodni su za pripadnike ovog znaka. Štakor će raditi svim srcem i dušom i postići neslućene rezultate, dokle god osjeća zanimanje za neki projekt, bilo da radi kao učitelj, savjetnik ili voditelj prodaje.

 

Suradnici i mušterije cijene Štakorovu otvorenost i budnost duha. A on će uspješno odrađivati posao u situacijama koje zahtijevaju fleksibilnost. Promjena radnog mjesta ili mjesta boravka radi posla podjednako će ga ostaviti smirenim i stabilnim kao i novi suradnici ili nova strategija razvoja poduzeća.

 

Poznati Štakori: Paul Newman, Wolfgang Amadeus Mozart, Jimmy Carter.

Pratite nas na fejsu

Google plus