Zdravlje i ishrana Štakora

 

Živahan Štakor ne voli spori tempo. Stoga ignorira bolest koliko god dugo može. Tek kada mu tijelo objavi krajnji stupanj uzbune, nevoljko prebacuje u nižu brzinu.

 

U načelu, Štakori su vrlo robusnog zdravlja i rijetko pate od kroničnih bolesti. Ako ih ponekad ipak zahvati kakva bolest, nemaju previše strpljenja za proces izliječenja. Mada ih alternativna medicina principielno interesira, ako ne pokaže momentalne rezultate, brzo gube interes i odustaju od liječenja.

 

Tada pristaje na školsku medicinu, jer ona daje trenutačne rezultate, a Štakoru to odgovara, jer ne želi gubiti vrijeme i eventualno nešto propustiti. O nuspojavama i kontraindikacijama ne razmišlja, jer mu je primarno jedino važno ponovno biti na nogama i u punoj brzini.

 

Zarazne bolesti posebno teško padaju pripadnicima ovog znaka, jer tada moraju ograničiti svoj društveni život na telefoniranje i slanje mailova. Također ne vole dugotrajne terapije ili redovite vježbe u svrhu rehabilitacije. Stoga se rijetko izliječe do kraja i skloni su vraćanju simptoma nakon nekog vremena.

 

 

Stroge dijete nisu prikladne za Štakore. Previše su vjetropirasti da bi se mogli pridržavati točno određenog programa prehrane.

Štakori vole raznolikost u svemu, pa tako i u ishrani. Najbolje bi bilo ne favorizirati niti jednu skupinu namirnica, već se zdravo i raznoliko hraniti. Odgovara im ishrana bazirana na pet vrsta namirnica: žitarice, voće, povrće i, ovisno o raspoloženju, povremeno meso i mliječni proizvodi.

 

Element znaka Štakora je Yang voda. Da bi ojačali svoj element, Štakori trebaju redovito i u miru jesti, a ne na njihov omiljeni način, u trku. Mnogi pripadnici znaka skloni su osjećaju hladnoće. Njima se preporuča barem jedan topli obrok dnevno uz dodatak začina, koji pripadaju elementu metala, poput papra. Hranu i napitke iz hladnjaka treba u potpunosti izbjegavati.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 14 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...