Štakor kao roditelj

 

Kada se osobe rođene u znaku Štakora nađu u roditeljskoj ulozi, često puno očekuju od svoje djece. Od najranije dobi, traže znakove inteligencije na svom potomstvu, a kada ih pronađu, podupiru je svim raspoloživim sredstvima. Svaki napredak se nagrađuje.

 

Mali Bivoli su neiscrpan izvor ponosa za svoje roditelje-Štakore.

 

No Konjići znaju raditi probleme svojom tvrdoglavošću i otporom prema brižnim roditeljima.

 

Malim Kozlićima nije lako u Štakorskom roditeljskom domu. Roditelji se lako razljute, posebice očevi, a malim Kozama je potrebnija ljubav od discipline.

 

Pijetlić će patiti, ako roditelji ne nauče imati povjerenja i iskazivati nježnost svom kitnjastom potomku.

 

Roditelji Štakori rado će i obilno dijeliti poklone svom malom Štakorčiću, no ipak trebaju naučiti da pokloni ne služe kao sredstvo iznuđivanja određenih ponašanja.

 

Zmajići i Majmunčići znaju se nositi sa Štakorima. Štakori im pružaju dovoljno samostalnosti, a kada ponekad dođe razmirica, dječici to, jednakom brzinom kao što, na jedno uho uđe, odmah na drugo izleti van.

 

Otac Štakor vrlo je brižan prema svojoj malenoj Zečici.

 

Male Zmijice ponekad se potajno podsmijavaju svojim marljivim roditeljima, no važno im je ne uznemiravati ih, jer tada nastaje strka i galama. Majka Štakor vrlo je autoritativna, a otac ponekad svoju brigu za potomstvo iskazuje na pogrešan način, pretvarajući se da je strog.

 

No Tigrić uživa u roditeljskom domu u kojem dobija taman onoliko ljubavi i pažnje koliko je njegovom impulsivnom karakteru potrebno.

 

Psić je sa svojim Štakorskim roditeljima izvukao dobitak na lutriji. On je toliko privržen, da ga oni jednostavno moraju voljeti.

 

Praščić  veselo rokće u roditeljskom domu, a kada taj jednoga dana postane premali za Štakore i Prasence, treba ga pustiti da ide svojim putem.

 

Važno: Ne zahtijevajte previše respekta. Djeci je potrebnija osjećajnost. A Vama to zasigurno neće pretstavljati problem, jer ste vrlo draga osoba.

Pratite nas na fejsu

Google plus