Vrline i mane Štakora

 

Evo kratkog psihograma kineskog znaka Štakora.

 

Vrline:

Štakori su vrlo inteligentni i vrve od ideja i smionih planova. Oni žele sve i ne odustaju dok to i ne dobiju. Žilavi su i usmjereni na cilj, stoga ponekad rade i po cijele noći. Polovična rješenja ih ne interesiraju, jer cijene pozamašnu financijsku pozadinu.

 

Osim toga vole biti u centru pozornosti. Nitko im to ne uzima za zlo, jer se na tako šarmantan, diplomatičan i susretljiv način trude oko svojih bližnjih.

 

Štakori imaju smisla za šalu i uvijek znaju neku zanimljivu novost, tako da uvijek imaju širok krug poznanika.

 

Svojom snagom i smislom za umjetnost, uvijek iznova iznenađuju svoje bližnje.

 

Iako si povremeno daju oduška za bjesomučne provode, njihovo zdravlje je dovoljno robusno da to podnese bez napora. A ako ponekad ipak obole, nećete ih čuti kako se žale, jer oni preziru slabost i njezini javno isticanje.

 

MANE:

Kada jednom nešto odluči, Štakor ne odustaje, kakve god posljedice morao trpjeti.

 

Nema mira i stalno naporno radi kako bi poboljšao životni standard. To ponekad može prerasti u pretjeranu želju za moći. Tada pokazuju svoju dominantnost i agresivnost, a konkurenciju napadaju bez milosti. Ponekad uživa u tome kako joj lako polazi za rukom izmanipulirati druge. Srećom, nitko se ne može dugo ljutiti na Štakora.

 

Štakori se trebaju čuvati lažnih prijatelja, jer ih društveno ponašanje i pričljivost drugih ponekad zaslijepe u tolikoj mjeri da ne primijete kako je sve to samo himba i prijetvornost.

Pratite nas na fejsu

Google plus