Kakav je Štakor

Štakor-znak-kineskog-horoskopa

Zapravo je šteta da su štakori u kineskom horoskopu na tako lošem glasu u zemljama zapada. U stvarnosti, pripadnici ovoga znaka nisu niti prljavi niti podli ljudi. Upravo suprotno, njegova dosljednost i robusno fizičko i duševno zdravlje, kvalitete su na kojem mu pripadnici ostalih znakova kineskog zodijaka mogu pozavidjeti.

 

Već kao djeca pokazuju samostalnost u ponašanju i razmišljanju. To nije jednostavno za njegove roditelje, ali Štakor od malena ima neobuzdanu znatiželju. Unatoč tomu, godi mu udobnost i sigurnost roditeljskog doma.

 

Nešto tih djetinjih osobina Štakor zadržava i kada odraste. Najsigurnija tvrdnja koju o Štakorima možemo izreći jest da se neprestano mijenjaju, te da od njih uvijek možete očekivati neočekivano. Statičnost i rutina ih ubija i često se na glavce bacaju u smjele poduhvate. U ponekim trenutcima ih hvata strah od vlastite odvažnosti, jer u duši zapravo trebaju sigurnost kako bi se dobro osjećali.

 

Na polju posla i karijere brzo se uspinju do vodećih pozicija. Kada jednom odrede cilj, ne staju dok ga ne ostvare. No nikada ne "gaze preko leševa". Draži im je uspjeh zasnovan na poštenom i vrijednom radu.

 

Slabići i kukavice zacjelo se ne ubrajaju u njihov krug prijatelja, jer su to osobine koje Štakori ne vole. To se očituje i u tome da svoje vlstite slabosti vješto kriju ispod energične i ekstrovertirane fasade.

 

Štakori su vrlo društveni ljudi, uvijek okruženi svitom prijatelja, poznanika i drugih obožavatelja. No kako im je zapravo važniji kvantitet od kvaliteta, imaju vrlo malo doista pravih prijatelja.

 

Sretnica koja osvoji srce pripadnika ovog znaka, bit će očarana njegovom strastvenošću i željom da joj ugodi. No ako ga ikada povrijedi, može računati s brutalnom osvetom.

Pratite nas na fejsu

Google plus