Talenti, poziv i zanimanje Tigra

 

Kraljevski Tigar rođeni je vođa. Prirodno je autoritativan i rijetko tko se usudi usprotiviti mu se. I u teškim situacijama zadržava kontrolu nad situacijom i čini potrebne korake koji vode ka rješavanju problema. Snažna osobnost omogućava mu voditi druge, bez da se čini arogantnim ili umišljenim.

 

Kada se Tigar oduševi nekim projektom, lako oduševljava i druge. Njegove argumente gotovo je nemoguće pobiti. Ako pak ne uspije proširiti svoj zarazni entuzijazam reagira nerazumijevanjem ili u potpunosti gubi interes.

 

Poput svakog kvalitetnog vladara, tigar je uvijek otvoren prema svojim potčinjenima, i rado im stoji na raspolaganju korisnim savjetima. On lako i jednostavno shvaća čak i vrlo komplicirane stvari i odnose i zna ih na lako razumljiv način objasniti onima koji to ne mogu.

 

Tigrovima je pravednost vrlo važna, stoga pokušavaju pravedno rasporediti svoju naklonost. Za sebe ne traži ništa više od onoga što drugi imaju. Nepravda ga jako boli. Svoje materijalno kao i nematerijalno blago rado i pravedno dijeli svojim potčinjenima, no nemilosrdan je prema onima koji to ne znaju cijeniti.


No nije svakom Tigru suđena vodeća pozicija. Mada se može reći da im među šefovima i bogatašima ima najviše. Bilo da radi u policiji, kao vatrogasac, liječnik ili vojnik, Tigar je često na nekoj od viših pozicija. Izniman smisao za pravednost čini Tigra dobrim sucem ili odvjetnikom.

 

Mnogim Tigrovima je mogućnost za napredovanje na poslu toliko važna da prema tom kriteriju odabiru zanimanje, a ne prema vlastitim sklonostima prema određenoj branši. No i želja za napredovanjem ima svoje granice. Tigar nikada ne bi dopustio dulje zadržavanje na nekoj za njega neprikladnoj funkciji, koja mu ne donosi dovoljnu količinu respekta i ugleda, pa ni pod cijenu dugoročnog napredovanja.

 

Inteligencija i elokventnost pomažu mu uvelike u financijskim pitanjima. Ako uspije zadržati sve konce u rukama, postići će velik uspjeh i financijsku nadmoć i za sebe i za svoje suradnike.

 

U svakodnevnim poslovima Tigar je uvijek dobro informiran. Znanje nalazi na internetu, u dnevnom tisku i iz razgovora s ljudima koji se kreću u visokoinformiranim krugovima. Suradnici nemaju uvijek razumijevanja za njegovo temeljiti rešerširanje, no njemu to ne smeta.


Poznati Tigrovi: Tom Cruise, Ludwig van Beethoven, Marilyn Monroe.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 10 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...