Tigar kao roditelj

 

Na Tigra kao roditelja dijete se može osloniti. Svako dijete novi je izazov, koji Tigar pretvara u uspjeh s takvom nevjerojatnom energijom i vitalnošću.

 

Malenom Psiću ta impulzivnost i nemirnost povremeno ide na živce. no ne brinite, tigar će naučiti ophoditi se na pravi način prema svom umiljatom mezimcu.


Tigrić će se tvrdoglavo boriti protiv nadmoći odraslog Tigra, no i uvidjeti da je situacija bezizlazna. Razlike su najočitije između adolescentnog sina Tigra i njegovog oca, velikog kraljevskog Tigra.


Jedina dječica koja su dorasla visokim očekivanjima roditelja Tigrova, mladi su Zmajevi.

No mladi Bivoli nemaju nikakve šanse na tom polju, jer su previše plašljivi. Ako nauče ne bježati pred izazovom, svojom upornošću smekšat će svoje velike Tigrove.


Mlada Koza, svojom blagom i maznom pojavom pokušat će se uvući u srce svoga oca Tigra.


Velika je razlika između mlade Zmije, koja je spora, ali logična i  odraslih Tigrova, koji su brzi i siloviti. Nakon nekog vremena i obostranog truda naći će zelenu granu.


Malim Majmunčićima sudbina nije mogla biti naklonjenija. Nesebični i širokogrudi Tigrovi neće moći odbiti niti jednu želju svome malom Majmunu, koji točno zna kako omotati roditelje oko malog prsta.


Praščići ne vole kada im se naređuje, a Tigrovi vole u svemu biti glavni i određivati pravac kretanja. Logički zaključak je da će ponekad biti neslaganja, no nikada nepravde, jer oboje previše vole pravednost i jedno drugo, da bi dopustili da im sitne razmirice pokvare kućni mir.


Pjetlić može kukurikati koliko god želi, no ipak ga nemirni roditelji Tigrovi često neće čuti. razlog tome nije nezainteresiranost, već pretrpan terminski kalendar roditelja.


Zečići mogu hopsati po roditeljskom domu koliko god žele, bez straha da će upasti u nevolju. Jedino ako se pokažu previše drski, mogu očekivati neprilike.


Konjićima i Štakorčićima nije moguće zapovijedati. Čak i kada im je teško, roditelji Tigrovi trebaju se sjetiti toga i uvažiti ovu osobinu svog potomstva.


Važno: Nemojte stalno pokušavati izigravati divljeg Tigra, već radije pokažite svoju sunčanu stranu. Djeca će u tome uživati.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 63 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...