Talenti, poziv i zanimanje Zeca

 

Kinezi Zeca smatraju proljetnom životinjom, stoga mu pripisuju brojna proljetna svojstva, poput rasta, napretka i kreativnosti. Mnogi pripadnici ovog znaka duboko u duši pravi su umjetnici, ali to nikada ne pokazuju javno. Zadovoljava ih sama činjenica da su stvorili umjetničko djelo, nije im važno podijeliti ga s javnošću. Zahvaljujući svojoj intuiciji odlično se snalaze u nepoznatim situacijama i u kontaktu s nepoznatim ljudima.

 

Pripadnicima ovog znaka harmonija je vrlo važna, u svim svojim aspektima. Koliko god situacija bila škakljiva ili napeta, svojom diplomatičnošću Zec će pronaći način kako pomiriti zavađene strane. No rijetko i s puno manje žestine, zauzima se za sebe i svoje potrebe, jer ne voli konflikte i svađu. Puno je odlučniji kada brani prava slabijih i potlačenih.

 

Prema jednoj kineskoj legendi Zec živi na Mjesecu i tamo kuha eliksir vječnog života. Koliko god legende apstraktno zvučale, ali nepobitno je da se mnogi pripadnici ovog znaka bave liječenjem ili iscjeljivanjem. Kada su drugi u pitanju, Zec se nesebično skrbi za njihovu dobrobit.

 

Zečevi vole biti od koristi i imaju vrlo izraženu socijalnu osjetljivost, tako da se skoro bez iznimke bave nekim poslom koji ima veze sa služenjem drugima.

 

U socijalnoj službi osjećaju se podjednako dobro kao i u poslovima njegovanja bolesnih, nemoćnih ili starijih osoba. Gdje god je nekome potrebna pomoć, zacjelo ćete naći barem jednog, ako ne i čopor Zečeva.

 

Rado odabiru posao alternativnih terapeuta, pri čemu im pomaže dobra intuicija i izražena osjećajnost. No ne smiju zaboraviti da je vrlo važan dio iscjeliteljskog posla briga za sebe i svoje potrebe. Povremeno ih treba podsjetiti da se odmore i napune vlastite baterije. Kada se skrbe o drugima, redovito zaboravljaju vlastite potrebe.

 

I u školama, fakultetima i vrtićima možete pronaći Zečeve. Ako postoji išta na svijetu što im doista leži na srcu onda je to skrb za potomstvo, pa makar i nečije tuđe. Urođena ljubav prema djeci u kombinaciji s izraženom brižnošću čini ih odličnim učiteljima, koje suradnici i roditelji cijene, a djeca obožavaju. Znanje dijele na vrlo nježan način i uvijek se zalažu za slabije u grupi.

 

Element znaka Zeca je Yin Drvo, koje se očituje kao izražena povezanost s prirodom. Stoga se mnogi pripadnici znaka Zeca mogu naći u poslovima šumara, vrtlara i slično. Presretni su ako svoj posao mogu obavljati u direktnom kontaktu s prirodom.

 

Poznati Zečevi: Albert Einstein, Papa Benedikt XVI, Angelina Jolie, Brad Pitt, Marie Curie.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 94 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...