Vrline i mane Zeca

 

Evo kratkog psihograma kineskog znaka Zeca.

 

Vrline:

Za razliku od Tigra, Zec nema ama baš ništa revolucionarno u ili na sebi. On je tih, dobar, pomalo distanciran tip koji se najugodnije osjeća u svom domu.

 

Nema toga što im je važnije od obitelji i prijatelja. Iako povučeni, za svoje bližnje išli bi i kroz vatru, ako treba. Pravi su velemajstori u njezi, brizi i tetošenju. To se odnosi na vlastitu djecu, ali i na biljke i životine. Što god im povjerili na čuvanje sigurno će rasti, napredovati i bujati.

 

Oni uspjevaju kolibu pretvoriti u dvorac, a polje krumpira u bajkovit perivoj. Za dom i obitelj će se ubiti od posla. Ako mačka navečer nije ušla u kuću spavati, bdjeti će pred vratima, ako vjetar otpiri ptičje gnijezdo, svojeručno će napraviti novo i dobro ga učvrstiti.

 

Privatno ili poslovno, na Zeca se možete 1000% osloniti. stabilni su i odgovorni, a k tome još i umjetnički nadareni.

 

Mane:

Kao što svoju obitelj štite, ako treba do smrti, istom žestinom štite i svoj konzervatizam. Promjene su im nešto najmrskije. Nikada ne odlučuju ishitreno niti nepromišljeno djeluju. Sami sebi otežavaju život cjepidlačenjem i pretjeranom pedantnošću.

 

Osim toga su emocionalno vrlo krhki i lako ih je povrijediti, a da ne govorimo da uvijek prepoznaju skrivenu namjeru ili potajnu uvredu. Pogrešan pogled, previd u prolazu i oni su se već osjetili uvrijeđenim. k tome još i sami sebe okrivljuju jer ih vi na ulici niste pozdravili. Možda je to razlog promjenjivih raspoloženja?  Bilo kako mu drago, nikada nisu onoliko sretni koliko bi mogli i trebali biti.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 43 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...