Vrline i mane Zmaja

 

Evo kratkog psihograma kineskog znaka Zmaja.

 

Vrline:

Zmaja možete prepoznati po otvorenim vratima i otvorenom srcu. Oni su strastveni ljubavnici i nesebični domaćini. Najviše vole kada mogu ugostiti puno dragih prijatelja. Nije niti čudo da troše velike količine novca. Srećom imaju zlatni dodir, pa sve što dotaknu pretvore u novac, tako da si i te kako mogu priuštiti visoku potrošnju.

 

Vrlo su temperamentni i vole kada ih okružuju ljudi koji im se dive. Dobro raspoloženje u njihovom društvu je zagarantirano, jer im nikada ne nedostaje maštovitih dosjetki i ideja. Neke od tih ideja mogu se učiniti nemogućima, no Zmaj zna kako ih ostvariti.

 

Zmajevi fasciniraju mnoge ljude, jer je njihov entuzijazam upravo zarazan, a pri tom djeluju i pomalo tajanstveno. teško ih je prozrijeti, a privlači ih sve što je nadnaravno. Kada ne sanjare, razmišljaju o smislu života i zagrobnom životu.

 

Ako uspiju zauzdati potrebu da javno iznose upravo fantastične i nemoguće špekulacije, svojim optimizmom i okretnošću postići će veliki uspjeh.

 

Mane:

Iako su po privatnom pitanju vrlo ekstrovertirani, poslovno ipak teže ka samostalnosti. Nije im jednostavno, a ponekad niti moguće poslovno se podčiniti. Kada im netko pokuša zapovjedati i upravljati njihovom poslovnošću postaju tvrdoglavi i tu tvrdoglavost znaju ciljano usmjeriti i tjerati do iznemoglosti (naravno ne vlastite).

 

Kada sami kroje svoj poslovni put, iako stabilni, odgovorni i radišni, rijetko će se zapravo primiti "šljakerskog" dijela posla. Sitnice, kao što je odrađivanje tehničkog, ne-kreativnog dijela posla radije prepuštaju drugima.

 

Najbolji su kao buntovnici ili pirati. Pobjednička poza im vrlo godi.

Pratite nas na fejsu

Google plus