Kakav je Zmaj

Zmaj simbol - znak kineskog horoskopa

Ni jedan drugi znak kineskog horoskopa ne zrači tolikom energijom kao Zmaj. Kako je Zmaj mitološko biće, pripisuju mu se brojne nadnaravne sposobnosti. Ljudima rođenim u ovom znaku pripisuje se nenadmašan šarm, nevjerojatna sposobnost i velikodušnost o kojoj se pričaju urbane legende.

 

Mnogi smatraju da su Zmajevi neskromni, no zapravo su oni vrlo realni. Nije njihova krivica što su u svemu superiorni drugim znakovima. Uvijek puni ideja, zapravo su genijalni. Običan život njih sputava. Na krilima mašte lete još neotkrivenim prostorima i dimenzijama. Vrlo su špekulativni i produhovljeni.

 

Već kao djeca znaju zadavati glavobolje svojim konvencionalnim roditeljima postavljajući vrlo nekonvencionalna pitanja. Pametan roditelj će potražiti nekonvencionalne odgovore i odustati od pokušaja odgajanja i ukalupljivanja mladog Zmaja. Ako odrastaju u, za Zmajeve, neprimjerenim uvjetima, mogu postati samotnjaci. Ali čak i tada ljude će privlačiti njihova tajanstvena karizma. Bilo kako mu drago, oni ne ovise o tuđem mišljenju i ne bi mogli podnijeti život marionete, koju drugi drže na koncu i od čijeg mišljenja i predrasuda joj ovise pokreti i životne odluke. 

 

Kako su vrlo svestrani, sposobni i zanimljivi bila bi prava šteta "potratiti"  život jednog Zmaja na samo jednu osobu. Legenda kaže kako je ljubav prema Zmaju povezana s patnjom, no to nije posve točno. Kada shvate da ga ne mogu posjedovati, ljudi zaborave kolike predivne trenutke im je priredio i umjesto da budu sretni jer su ga imali priliku upoznati, oni pate jer ga ne mogu zadržati. Zmaj nije partner za nježne dušice. No jedno možemo ustvrditi sa sigurnošću, s njim nikada nije dosadno.

Pratite nas na fejsu

Google plus