Zmija kao roditelj

 

Mudra, susretljiva, suosjećajna, takva je Zmija po prirodi. Vaša djeca će Vam na tome biti zahvalna. Odgajat ćete ih s puno strpljenja i empatije. Vaš šarm prijeći će i na Vašu djecu, koja će cijeli život imati koristi od njega.

 

Otac Zmija biti će fasciniran svojom malom Zmajicom kćerkicom. Jedno drugom izlaze u susret u svim pogledima i odlično su usklađeni.

 

Mala Koza očekivati će puno od svojih roditelja, s jedne strane neograničenu slobodu s druge toplinu i bezbrižnost roditeljskog doma. Roditelj Zmija neće moći odoljeti i dokle god Kozica bude živjela u roditeljskom domu uživati će tetošenju i udovoljavanju.

 

Rijetko koje dijete može tako brzo steći naklonost oca Zmije kao Majmun. Tek što je Majmunčić zaustio tata stiže brzinom munje da mu ispuni svaku želju. Ali oprez, ne dopustite da Vas to preslatko stvorenjce vuče za nos. Budete li pre brižni možete djelovati apsurdno smiješno, a dijete Vas više neće ozbiljno shvaćati.

 

Roditelj Zmija odano će voljeti malenog Štakora, ali uostalom, kojem god znaku pripadali, Štakorčićima je teško odoljeti.

 

Elegantne i ponekad pomalo umišljene Zmije mame trebaju sakriti svoj kozmetički koferčić čim se malena Pijetlica rodi, jer čim propuže, mama se može pozdraviti sa svojom šminkom.  Muški ili ženski Pijetlići pokazuju već od malih nogu veliku brigu i zanimanje za svoj izgled.

 

Mladi Bivol naći će vrlo malo inspiracije u roditeljskom domu, ako su mu roditelji Zmije. (Pre)rano će odustati od bezbrižnosti i krenuti svojim vlastitim putem.

 

Slična situacija i s mladim Konjem, kojeg Zmijska roditeljska ljubav doslovce guši.

 

Ni mladim Zmijama nije lako u Zmijskom roditeljskom domu. Uzrok tome je povremena obostrana tvrdoglavost koja vodi do konflikta.

 

Ali zato možemo čestitati malim Psićima. Njihovi Zmijski roditelji požrtvovno se brinu za nihove plahe dušice i daju im osjećaj sigurnosti i zbrinutosti.

 

Blaga usporenost roditelja Zmije budit će prirođenu borbenost u malim Tigrićima, kojima je potrebna velika količina aktivnosti. Uz malo vježbe uspjet ćete držati korak sa svojim neumornim podmlatkom.

 

Temperamentni Zečići trebali bi pripaziti da ne ismijavaju i zadirkuju svoje Zmijske roditelje. Nije svakom dano da bude temperamentan, barem ne u tolikoj mjeri.

 

I ostali su nam još samo Praščići, koji pod paskom roditelja Zmije upravo cvjetaju od sreće.

 

Važno: S obzirom na Vaš šarm i empatiju nećete imati problema sa svojim potomstvom, no trebali biste se potruditi više toga poduzimati skupa, kao obitelj.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 32 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...