Talenti, poziv i zanimanje Zmije

 

Poput Zmaja i Zmija je jedan od znakova kojima su stari kinezi pripisivali mistične moći, mada to na prvi pogled nije uočljivo.

 

U stvarnom životinjskom svijetu zmija slovi kao životinja sa šestim čulom, jer je u stanju unaprijed predvidjeti razne prirodne katastrofe, poput potresa i vulkanskih erupcija. Ovaj izraženi sustav pravovremenog detektiranja opasnosti i alarmiranja preslikan je iz životinjskog svijeta na horoskopski znak. Zato se nemojte čuditi kada osoba rođena u ovom znaku "nanjuši" opasnost na udaljenosti od stotinu kilometara protiv vjetra.

 

To je između ostalog jedan od razloga zašto Zmja nikada ne ulazi u pregovore ili ide na razgovor nepripremljena. Osobe rođene u ovom znaku odlični su skupljači informacija, jer se osjećaju sigurnima tek kada su sakupili i posljednju informaciju o onome što ih interesira. Također imaju sposobnost u pravom trenutku naletjeti na pravu informaciju.

 

No povremeno njihova urođena opreznost može prerasti u nepovjerenje. Tada je Zmiji izrazito teško pokloniti nekome svoje povjerenje. S druge strane uvijek drži činjenice na oku i teško ju je zaslijepiti lijepim obećanjima.

 

Prema kineskoj mitologiji Zmija je predznak nadolazećeg bogatstva. To je vjerojatno zato jer su ljudi rođeni u ovom znaku nevjerojatno sposobni u ophođenju s novcem.

 

Ni jedan znak kinekog horoskopa nezna tako dobro čuvati tajnu kao Zmija. Stoga ne čudi što traže zanimanja u kojima je diskrecija prva zapovijed. Bilo da se radi o državnoj ili pak osobnoj tajni, Zmija ju podjednako drži pod ključem. Sve povjerene joj informacije brižljivo arhivira, pa ih po potrebi može jednostavno pronaći.

 

Zmije su odlični istraživači i naučnici. Njihova sposobnost za prikupljanje informacija i analiziranje podarila je čovječanstvu mnoge ključne izume i otkrića. Njihova potreba uvijek sve znati do zadnjeg detalja tjera ih na analiziranje čak i onda kada za to više nema potrebe, jer su sve relevantne podatke već sakupili i izanalizirali.

 

Pripadnike ovog znaka moguće je naći u najrazličitijim zanimanjima. U istraživanju i razvoju poduzeća i fakulteta osjećaju se podjednako ugodno kao i u spisateljstvu ili u državnoj službi. Svako poduzeće može se smatrati sretnim ako uposli Zmiju u računovostvu.

 

Zmije se mogu naći i u vodećim pozicijama zbog svog dara da se uvijek prikažu u najboljem svjetlu.

 

Poznate Zmije: John Lennon, Johann Wolfgang von Goethe,Christian Dior, Pablo Picasso.

Pratite nas na fejsu

Google plus

 

Prijava u forum

Online

Imamo 42 gostiju i nema članova online

Novo na forumu

  • Nema postova za prikazati.

Prijava - odjava

Pogodnost registracije i logiranja je da nestaju oglasi iz članaka, otvaraju se linkovi za crtanje tlocrta u vektorskom alatu i naravno možete pisati u forumu...